alttaritauluPetäjäveden vanha kirkko - Lumoudu maailmanperintökirkon kauneudesta ja sen värikkäästä historiasta!

Petäjäveden vanha kirkko on Suomen puuarkkitehtuurin merkittävimpiä muistomerkkejä. Kirkko merkittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1994. Tule tutustumaan pohjoismaisen puuarkkitehtuurin ja kansanomaisen hirsirakentamisperinteen taidonnäytteeseen, joka houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita yli 70 eri maasta!

Varaukset: Vanhan kirkon maailmanperintökoordinaattori
Tiedustelut: puh +358 (0)40 582 2461, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vanha kirkko on myös suosittu vihkikirkko. Vihkivaraukset puh. 0400 816 385.


uusikirkkoPetäjäveden kirkko - Tiekirkko kutsuu hiljentymään!

Petäjäveden kirkko on rakennettu arkkitehti August Bomainin suunnitelmien mukaan vuonna 1879. Rakennusmestarina oli Jaakko Kuorikoski, jolle tämä kirkkourakka oli peräti 25.  ja samalla myös viimeinen.


Petäjäveden seurakunta  +358 (0)20 785 6537
www.petajavedenseurakunta.fi


Keski-Suomen Tieliikennemuseo - Tieliikennemuseo on koko perheen käyntikohde!

tieliikennemuseo

Miltä vanha kauppa-auto tai katsastuskonttori näyttikään?
Museo esittelee tieliikenteen historiaan kuuluvaa esineistöä ja aineistoa.
Maantie- ja kaupunkiliikennettä ennen auton tuloa on harjoitettu kauemmin kuin tulee ajatelleeksi. Siksi museossa on nähtävillä myös mm. hevosvetoisia ajopelejä. Unohtamatta tietenkään erilaisia moottoripyöriä ja autoja.


Avoinna kesäaikana 1.-30.7.2017, ma suljettu.
Muuna aikana vain ryhmille sopimuksesta. Varaukset Risto Höylä +358 (0)40 571 7680, Jorma Piironen +358 (0)40 592 6572.

Museotie 18, Kintaus.
http://www.radiomuseo.fi/tieliikennemuseo/index.html

 


Petäjäveden radio- ja puhelinmuseo - Millaisia puhelimet olikaan ennen kännykkää???

radiot

Valtakunnallisestikin tunnetuksi kasvaneen Petäjäveden radio- ja puhelinmuseon alku on yksityiskokoelmissa. Paikkakunnalla asuneet viisi keräilijää toivat kokoelmansa yhteen vuonna 1994 toimintansa lopettaneen Petäjäveden entisen vanhainkodin tiloihin. Museota ylläpitää vuonna 1995 perustettu Petäjäveden Vanhojen Viestilaitteiden Museon Tukiyhdistys ry.

Radio- ja puhelinmuseon päätehtävä on suomalaisen sähköisen viestinnän historian tallentaminen. Museon kokoelmassa onkin yli 2000 luetteloitua esinettä. Museolla on näytteillä myös läheisen yhteistyökumppanimme Suomen Radiohistoriallisen Seuran ry:n kokoelmat  sekä koko toiminnan siemen, yksityiskokoelmat. Vanhin esillä oleva radio on vuodelta 1924, vanhin elektroniputki vuodelta 1918 ja vanhin puhelin 1880-luvulta.

Tutustu myös pienoisnäyttelyyn "Sähköinen tietoturva kautta aikojen".

www.radiomuseo.fi