Asukkaalle

etapalveluPetäjäveden yhteispalvelu

Suutarintie 4
41900 Petäjävesi
puh. 014-2673 000
avoinna ma-pe klo 9.00-15.00


Ajankohtaista

Petäjäveden kunnanviraston sulkuajalla myös yhteispalvelupiste on suljettu ma 5.12.2016 ja 27.-30.12.2016 välisen ajan.


Yhteispalvelu

Yhteispalvelu on tapa tarjota julkishallinnon viranomaisten palveluja keskitetysti yhdestä paikasta. Yhteispalvelun palvelut käsittävät asiakirjojen luovuttamista ja vastaanottamista, neuvontaa asioiden vireillepanossa ja käsittelyssä sekä opastusta sähköisten palvelujen käytössä. Palveluneuvojien tehtävät ovat avustavia asiakaspalvelutehtäviä, joten he eivät voi tehdä esim. päätöksiä tai täyttää asiakkaan hakemuksia. 

Asiointi yhteispalvelupisteessä

Petäjäveden yhteispalvelupiste sijaitsee kunnanvirastolla.  Yhteispalvelupisteessä käytettävissäsi on tietokone ja tulostin sekä etäpalvelulaitteisto, jonka avulla voit olla yhteydessä eri viranomaisiin. Palveluneuvojat opastavat sinua laitteiden ja sähköisten palvelujen käytössä. 

Etäpalvelu

Etäpalvelulla tarkoitetaan viranomaispalvelua videoneuvottelu laitteiden välityksellä. Etäpalvelu täydentää Yhteispalvelupisteen palvelutarjontaa antamalla mahdollisuuden asioida viranomaisen kanssa verkkoyhteyden avulla. Asiakas voi siten yhteispalvelupisteessä asioida toisella paikkakunnalla sijaitsevan viranomaisen kanssa.

Etäpalvelulaitteisto on erillisessä yhteispalveluhuoneessa, jossa voit asioida luottamuksellisesti tarvitsemasi viranomaisen kanssa. Palvelutilanteena etäasiointi vastaa henkilökohtaista asiointia virastossa. Etäpalvelun käyttö ei vaadi asiakkaalta osaamista, vaan palveluneuvoja auttaa laitteiden käytössä. 

Asioinnin yhteydessä etäpalvelupisteen palveluneuvoja avaa sinulle kuvallisen verkkoyhteyden.

Petäjäveden yhteispalvelun palveluvalikoima

Kela 

Verohallinto

Keski-Suomen TE-toimisto

Maistraatti

Keski-Suomen oikeusaputoimisto


Kunnan palvelut

Kunnan infoon voit jättää viranhaltijoille ja kirjaamoon saapuvia asiakirjoja. Kunnan infosta saatavilla myös kunnan eri toimialojen lomakkeita.

Suomi.fi -portaali

Julkisten palvelujen Suomi.fi-portaali (www.suomi.fi) tarjoaa kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille luotettavaa tietoa julkisista palveluista sekä linkit verkkopalveluihin yhden osoitteen kautta.

Hyödyllisiä linkkejä

www.yhteispalvelu.fi
 
www.kansalaisneuvonta.fi
http://vm.fi/etapalvelut