FI | EN

HAKUOHJEET JA MYÖNTÄMISPERUSTEET VUONNA 2019
Petäjäveden kunta myöntää yrityksille ja yhdistyksille kesätyöpaikkatukea. Tavoitteena on luoda uusia kesätyöpaikkoja petäjävetisille nuorille. Tuen tarkoituksena on ohjata nuoria työnantajan koulutuksella työtehtäviin sekä tukea nuorten elämänuran valintaa. 

TUKI
Tuen suuruus on 190 € kahden viikon työsuhteesta, josta maksettava palkka on 365 € ja 270 € kolmen viikon työsuhteesta, josta maksettava palkka 510 €. Yleishyödyllisille yhdistyksille tuki on 290 € tai 410 € riippuen siitä onko kysymyksessä kahden vai kolmen viikon työsuhde.

EDELLYTYKSET
Petäjäveden kunta maksaa tukea yrityksille ja yhdistyksille Petäjävetisen nuorten 15–18 v (2001–2004 syntyneet) työllistämiseen” Tutustu työelämään ja tienaa”- mallin mukaisiin kesätyösuhteisiin.

TYÖSSÄOLOAIKA
Työsuhteen kesto on kaksi tai kolme viikkoa ja työaika 35 t/viikko. Yrittäjä ja nuori sopivat keskenään työsuhteesta.

PALKKA
Kesätyöntekijälle tulee maksaa kolmen viikon jaksosta 510 € (brutto) ja kahden viikon työsuhteesta 365 € (brutto). Työnantajan tulee huolehtia nuoren sotumaksuista sekä vakuuttamisesta sekä erityisesti nuoren henkilön työntekoa koskevien työsuojelu- ja työturvallisuusmääräysten noudattamisesta työpaikalla ja työaikana.

ILMOITTAUTUMINEN
Yrittäjät ilmoittautuvat kesätyötuen hakijaksi Työllisyyspalvelupäällikkö Satu Piispaselle p.014-2673 031 tai e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 5.5.2019 mennessä. Päätökset tehdään hakemusten saapumisjärjestyksessä niin kauan, kuin varattua määrärahaa on käytössä. (20–25 nuorelle).

NUORET
Toivomme, että nuoret ottaisivat suoraan yhteyttä yrittäjiin ja sopivat yrittäjien kanssa kesätyöstään. Nuorilla on kuitenkin mahdollisuus ilmoittautua yrittäjä hakuun kunnan työpaikkojen haun yhteydessä, antamalla suostumuksen tietojensa antamiseen Petäjäveden Yrittäjäjärjestölle. Nuoren osalta maksetaan joko kesätyötuki tai työllistetään kuntaan. Molemmat vaihtoehdot eivät ole mahdollisia saman nuoren osalta.

TOIMENPITEET
Yritys / yhdistys ja nuori sopivat etukäteen keskenään kesätyöpaikasta. . Työntekijän kanssa tulee tehdä kirjallinen työsopimus. Muista myös työtodistus työsuhteen päättyessä. Mikäli ilmoitettu työsuhde ei ala tai keskeytyy, yrityksen/yhdistyksen tulee välittömästi ilmoittaa siitä kunnalle.

TUEN MAKSAMINEN
Tuki maksetaan sen jälkeen, kun yritys/ yhdistys on toimittanut kuntaan kesätyötuen hakulomakkeen sekä liitteeksi kopio työsopimuksesta ja tositteen maksetuista palkoista ja sivukuluista. Hakulomakkeen saa kunnan nettisivuilta tai työllisyyspalveluista. Kesätyötuen maksatus on haettava viimeistään 30.9.2019 mennessä. Hakemus/maksatuslomake liitteineen toimitetaan osoitteeseen: Petäjäveden kunta, Kesätyöpaikkatuki, Suutarintie 4 41900 Petäjävesi

Kesätyötukihakemus

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok