FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto suljettu toistaiseksi  014 2673 000 ark. klo 9 - 16Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 8 - 15 014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjäveden kunnassa on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus eli kiinteistön haltija itse tilaa haluamaltaan kuljetusyrittäjältä jäteastian tyhjennyspalvelun. Kunnan jätehuoltoviranomaisena Sydän-Suomen jätelautakunta on tarkastellut Petäjäveden jätteenkuljetusjärjestelmää ja todennut, ettei nykyinen järjestelmä täytä jätelain vaatimuksia jätteenkuljetukselle. Jätelautakunta on päättänyt kokouksessaan 11.6.2019, että Petäjävedellä siirrytään kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen 1.9.2021 alkaen. Päätös koskee kunnan vastuulla olevia, kiinteistöiltä kerättäviä seka- ja biojätteitä sekä hyötyjätteitä (lasi, metalli, kartonki).

Kuljetusjärjestelmäpäätös koskee asumisessa, kuten vakituisissa ja vapaa-ajan asunnoissa sekä erilaisissa asuntoloissa, syntyviä jätteitä. Päätös koskee myös kunnan omassa toiminnassa, esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa, syntyvien yhdyskuntajätteiden kuljetusta. Kuljetusjärjestelmäpäätös ei koske yritystoiminnan jätteitä vaan yritykset vastaavat jatkossakin itse jätteenkuljetuksen järjestämisestä.

Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa jäteyhtiö Sammakkokangas Oy kilpailuttaa Petäjäveden kaikkien kunnan vastuulla olevien kiinteistöjen jätteenkuljetuksen ja kilpailutuksen voittanut yritys alkaa hoitaa kuljetukset 1.9.2021 lukien. Kiinteistön haltijat sopivat astiatyhjennyksistä 1.9.2021 eteenpäin Sammakkokangas Oy:n kanssa. Vastaavanlainen kunnan järjestämä jätteenkuljetus on jo käytössä jätelautakunnan jäsenkunnissa Kannonkoskella, Karstulassa, Kinnulassa, Kivijärvellä, Saarijärvellä ja Uuraisilla.

Petäjäveden jätteenkuljetukset jatkuvat elokuun 2021 loppuun saakka nykyisellään ja kiinteistön haltijat sopivat jäteastian tyhjennyksestä suoraan kuljetusyrittäjän kanssa kuten tähänkin asti.

Syksyllä 2021 tulevista muutoksista tullaan tiedottamaan alueen asukkaita ja kesämökkiläisiä lähempänä muutoshetkeä.

Lisätietoja asiasta voi tiedustella jätehuoltoasiamieheltä p. 050 390 3765 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok