FI | EN

Keskiviikko 6.11.2019

 

Talousvesi edelleen keitettävä Petäjäveden kunnan talousvesiverkoston alueella

Talousvesi tulee edelleen keittää Petäjäveden kunnan vesilaitoksen jakelualueella varotoimenpiteenä. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Petäjäveden kunnan vesilaitos jatkaa talousveden kloorausta pienellä pitoisuudella varmistamaan verkostoveden laatua. Kloori saattaa aiheuttaa veteen maku- ja hajuhaittaa. Veden käyttökelpoisuuteen se ei vaikuta.

Asiasta tiedotetaan seuraavaan kerran Jyväskylän kaupungin ja Petäjäveden kunnan internetsivuilla maanantaina 11.11. iltapäivällä. Keittokehotus ei koske Kintauden vesiosuuskuntaa, jonne vesi tuotetaan Vesangan vedenottamolta.

Varavedenjakelua kunnan teknisellä varikolla

 

Verkostoveden käytön säästötalkoot jatkuvat edelleen ja asukkaat voivat hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin kunnan tekniselle varikolle sijoitetusta säiliöautosta tai erillisistä säiliöistä.

Uuden porakaivon veden laatua tutkitaan parhaillaan

 

Petäjäveden kunta on tehnyt Syrjäharjun ottamolle uuden porakaivon vanhan rengaskaivon tilalle, sillä tehtyjen tutkimusten perusteella rengaskaivon veden laatu ei täytä edelleenkään laatuvaatimuksia. Lisäksi kaivon veden tuotto on edelleen vähäistä. Uuden porakaivoveden laatua on tutkittu ja alustavien tulosten mukaan se täyttää talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja -suositukset tutkituilta osin. Petäjäveden kunta valmistelee kaivon käyttöönottoa yhteistyössä Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen sekä Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon kanssa. Uuden kaivon käyttöönotosta tiedotetaan asukkaille erikseen.

Vedenkäyttöohjeet keittokehotuksen ollessa voimassa

Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

- Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

- Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

- Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

- Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

- Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

- Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Vehkasuon lähteen käyttökielto jatkuu

 

Petäjäveden Kintaudella valtatie 23:n varrella sijaitsevan Vehkasuon lähteen vettä ei saa edelleenkään käyttää talousvetenä. Lähderakenteille on teetetty kuntoarvio, jonka mukaisten korjausten aikataulusta ei ole vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. Lähteen käyttökiellon poistamisesta tiedotetaan erikseen.

Ympäristöterveydenhuolto seuraa tilannetta ja tiedottaa asiasta lähteen ilmoitustaululla ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/ymparisto/terveys sekä Petäjäveden kunnan internetsivuilla osoitteessa https://www.petajavesi.fi.

Lisätietoja:

- Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio, p. 041 4493002

- Petäjäveden tekninen johtaja Matti Varis, p. 0400 527 611

- ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi, p. 014 266 2376

- ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen, p. 014 266 2380

Varavedenjakelun säiliön täyttöön liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot: Vipe Oy, Pertti Virtanen, p. 044 500 0211

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok