FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto suljettu toistaiseksi  014 2673 000 ark. klo 9 - 16Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 8 - 15 014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Varhaiskasvatuspalveluihin hakeminen  

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Lakisääteinen oikeus paikkaan edellyttää, että hakemus on jätetty neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Paikasta pyritään ilmoittamaan perheille viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkamista. Mikäli tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Hakemukset elokuussa 2020 alkavaa varhaiskasvatusta tai varhaiskasvatuspaikan muutosta varten pyydetään toimittamaan 20.3.2020mennessä.

Lapsella on oikeus kunnalliseen varhaiskasvatukseen vanhempainrahakauden päättymisen jälkeen oppivelvollisuuden alkuun asti. Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona lapsen vanhemmat voivat valita:

  • kotihoidon tuen, kun nuorin lapsi on alle 3-vuotias
  • yksityisen varhaiskasvatuksen, jota tuetaan kunnaltahaettavalla varhaiskasvatuksenpalvelusetelillä. Palveluseteliin ei ole subjektiivista oikeutta, vaan se myönnetään harkinnanvaraisesti.

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen pyydetään hakemaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.petajavesi.fi > Lapset ja nuoret > Varhaiskasvatus > Varhaiskasvatuspalveluihin hakeminen. Varhaiskasvatukseen voi hakea myös paperisella lomakkeella, jonka saa kunnan internetsivuilta ja varhaiskasvatusyksiköistä. Lomake palautetaan osoitteeseen: Petäjäveden kunta/Varhaiskasvatus, Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi.

Lisätietoja saa kunnan Internetsivuilta sekä 


Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuonna 2020-2021 

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 17.2. – 1.3.2020 välisenä aikanaKaikkien esiopetuspaikkaa haluavien tulee jättää esiopetushakemus. Oppivelvollisuutta edeltävään esiopetukseen osallistuminen on maksutonta. Perusopetuslain mukaista esiopetusta järjestetään koulun työaikaa seuraten vähintään 700 tuntia lukuvuodessa. Petäjävedellä esiopetusta järjestetään Petäjäkallion ja Kintauden päiväkodeissa.

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2014 syntyneitä lapsia ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia vuonna 2015 syntyneitä lapsia. Lisäksi oikeus maksuttomaan esiopetukseen koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, paikkaa haetaan esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä samalla lomakkeella.

Esiopetukseen pyydetään hakemaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa  www.petajavesi.fi > Lapset ja nuoret > Varhaiskasvatus > Varhaiskasvatuspalveluihin hakeminen. Esiopetukseen voi hakea myös paperisella lomakkeella, jonka saa kunnan internetsivuilta ja varhaiskasvatusyksiköistä. Lomake palautetaan osoitteeseen: Petäjäveden kunta/Varhaiskasvatus, Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi. Esiopetuspaikoista ilmoitetaan perheillekirjeitse 30.4.2020 mennessä.

Lisätietoja saa kunnan Internetsivuilta sekä                                                                        

Lisätietoja esiopetuskuljetuksista saa palvelusihteeri Jaana Nevanperältä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 014 2673 066.


Peruskouluun ilmoittautuminen lukuvuonna 2020-2021 

Kouluun tulee ilmoittautua 1.3.2020 mennessä.Kouluun ilmoittaudutaaensisijaisesti sähköisesti koulujen peda.net –sivujen kauttaVaihtoehtoisesti voit ilmoittautua lomakkeella, joita saa kunnan Internet-sivuilta sekä kouluilta.Lomakkeet palautetaan osoitteeseen Petäjäveden kunta/Sivistystoimi/kouluun ilmoittautuminen, Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi.Koulujen peda.net –sivuille pääset alla olevista linkeistä:

Kouluihin tutustumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Ensimmäiselle luokalle ilmoitetaan vuonna 2013 syntyneet tai aikaisemmin lykkäystä saaneet lapset. Myös koulun alkuun mennessä kuntaan muuttavat muutkin lapset tulee ilmoittaa kouluun. Lähempiä tietoja saa koulunjohtajilta:

  • Kirkonkylän koulu Hanna-Maria Jylhä puh. 040-6342595
  • Kintauden koulu Heikki Tyrväinen puh. 0400-327724

1-2 luokkalaisen iltapäivätoiminta                                                                           

Iltapäivätoimintapaikka pyritään järjestämään kaikille hakijoille. Erityisen tuen päätöksellä myös vanhemmat lapset ovat oikeutettuja iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoimintaan haetaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä (samalla lomakkeella)Toimintaan voi hakea myös kesken lukuvuoden, tällöin erillinen hakulomake löytyy koulujen verkkosivujen kautta. Erilliset hakemukset osoitetaan kyseisen koulun iltapäivätoiminnasta vastaavalle ohjaajalle.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok