FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 16Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 8 - 15 014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjäveden vanhan kirkon toiminnan aktiivista kehittämistä on jatkettava

Kunnanhallitus linjasi kokouksessaan Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhankkeen jatkosuunnitelmista sekä näkemyksestään Vanhan kirkon säätiön tulevaisuuden strategiasta. Vanhan kirkon kolmivuotinen matkailu- ja kulttuuripalveluhanke käynnistyi huhtikuussa 2018 ja hankkeen on määrä kestää ensi vuoden maaliskuun loppuun. Hankkeen päätavoitteena on luoda Petäjäveden vanhan kirkon yhteyteen kestävän matkailun mukaisia rakenteita siihen, että matkailijoiden kiinnostusta voidaan herätellä entistä laajemmin ja pitkäkestoisemmin käyttämään paikallisia palveluja ja tutustumaan muihin paikallisiin kohteisiin.

Petäjäveden vanhan kirkon roolin vahvistaminen palvelemaan kunnan yleistä vetovoimaa ja matkailupalveluja on yksi kunnan strategian kärkitoimista ja kolmivuotinen hanke on ollut yksi keskeisistä toimista tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Hanke on toteutettu kunnan, seurakunnan sekä säätiön yhteistyönä ja hanketta ovat rahoittaneet Museovirasto ja Kirkkohallitus. Osana hanketta on edistetty vierailukeskuksen rakentamista Vanhan kirkon yhteyteen.

Kunnanhallitus totesi, että se näkee Vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhankkeen tekemän työn arvokkaana ja sitä tulisi jatkaa. Petäjäveden kunnan on tarkoituksenmukaista jatkaa hankkeen tavoitteiden toteuttamista ja myös rahoittaa toimintaa yhteistyössä säätiön ja seurakunnan kanssa. Vanhan kirkon hyväksi tehty seurakunnan, kunnan ja säätiön kolmiyhteistyö on erinomainen toimintamalli. Hanketoiminnan tulevasta toimintamuodosta tehdään päätöksen syksyyn mennessä. Kunnanhallitus lisäsi myös, että hankkeisiin haetaan aktiivisesti ulkopuolista yksityistä rahoitusta ja kumppania.

Vanhan kirkon säätiön tulevaisuuden strategian osalta kunnanhallitus näkee, että Petäjäveden kunnan näkökulmasta on tarkoituksenmukaista, että säätiö säilyy aktiivisena toimijana. Petäjäveden vanha kirkko on Petäjäveden suurin yksittäinen tunnettuustekijä ja opastuskeskuksen aikaansaaminen on niin Vanhan kirkon kuin koko kunnan etujen mukaista. Toiminnan nykytaso on vähimmäistaso, jota ei voi vielä pitää riittävänä Vanhan kirkon potentiaaliin ja tarpeeseen nähden. Toiminnan aktiivista kehittämistä on jatkettava kestävän kehityksen kaikki näkökulmat huomioiden.  

”Petäjäveden vanha kirkko on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja merkittävä kohde koko Keski-Suomelle. Niin kauan kuin valtio ei hoida osuuttaan maailmanperintökohteiden ylläpidon ja kehittämisen suorasta rahoittamisesta on se tehtävä mahdollisimman laajana paikallisena ja maakunnallisena yhteistyönä”, kunnanjohtaja Eero Vainio sanoo.

Petäjäveden kunta kannattaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin perussopimuksen muuttamista

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin perussopimuksen muuttamisen tarve on noussut esiin sairaanhoitopiirin jäsenkuntien kuntaneuvotteluissa. Jyväskylän kaupunki on lähettänyt jäsenkunnille ehdotuksen kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta. Ehdotuksena on, että jäsenkuntien osuudet kuntayhtymän peruspääomasta jaettaisiin asukasluvun mukaan ja kuntayhtymän ylimmäksi toimielimeksi tulisi yhtymäkokous valtuuston tilalle. Lisäksi kuntayhtymän jäsenkunnat korjattaisiin ajan tasalle.

Petäjäveden kunnanhallitus totesi kommenttinaan, että ehdotetut muutokset ovat yhtenevät Petäjäveden kuntaneuvotteluissa esittämien toiveiden kanssa. Yhtymäkokousmalliin siirtyminen parantaa huomattavasti Petäjäveden omistajaohjausmahdollisuuksia ja valtuustokausittaiseen väkilukuperusteiseen peruspääoman tarkistukseen siirtyminen huomioi kuntien erilaiset kehityspolut ja on sellaisena tasapuolinen ja tarkoituksenmukainen mekanismi. Petäjäveden kunta kannattaa esitettyjä muutoksia.

”Perussopimuksen muuttamiseen tähtäävät kuntien väliset neuvottelut ovat sujuneet erittäin hyvässä yhteistyössä. Yhtymäkokousmalli parantaisi kuntien omistajaohjausmahdollisuuksia huomattavasti”
, kunnanjohtaja Eero Vainio sanoo.

Kommenttikierroksen jälkeen perussopimukset viimeistellään ja toimitetaan jäsenkuntien valtuustojen käsiteltäväksi syyskuun aikana.

Koronavirusepidemian aiheuttamista poikkeusoloista johtuvien yhteistoimintaneuvottelujen päättyminen – lomautusten lopullinen määrä tarkentuu vielä

Kunnanhallitus merkitsi kokouksessaan tiedoksi 29.4.2020 päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteet. Neuvottelut käynnistettiin koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen ja siitä johtuvan työmäärän vähenemisen takia. Työnantajan ehdotuksen mukaisesti neuvotteluissa pyrittiin ensivaiheen tulokseen, jossa määräaikaiset lomautukset koskisivat touko-elokuun aikana yhteensä 50 henkilöä. Yhteistoimintaneuvottelujen päättymisen jälkeen maan hallitus on ilmoittanut poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta osittain. Näillä muutoksilla on vaikutuksia lomautuksiin, jolloin osa touko-elokuun ajalle määrätyistä lomautuksista perutaan. Poikkeusolot vaikuttavat kuitenkin edelleen osaltaan kesänajan järjestelyihin, jolloin osa lomautuksista toteutuu. Lomautukset tulevat koskemaan noin 21-37 henkilöä, lopullinen henkilömäärä tarkentuu rajoitustoimenpiteiden purkamisen ja henkilöstöresurssitarpeiden mukaan.

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella ja etänä poikkeusolojen jatkuessa

Poikkeusolot jatkuvat Suomessa edelleen ja osana maan hallituksen linjauksia myös etätyösuositusta on jatkettu kesän ajaksi. Tästä johtuen kunnanhallitus päätti, että kunnanviraston ovet pidetään suljettuna 16.8. saakka. Kunnanviraston henkilöstö palvelee ajanvarauksella kunnanvirastolla tai etänä. Kunnanviraston työntekijät tavoitat infopuhelimen puh. 014 2673 000 kautta tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Kunnanhallituksen ja -valtuuston tulevat kokoukset

Kunnanhallitus kokoontuu seuraavan kerran 25.5. seminaariin talouden tasapainotussuunnitelmaan liittyen. Kunnanhallituksen seuraava varsinainen kokous pidetään 1.6.

Kunnanvaltuustolle pidetään seminaari talouden tasapainotussuunnitelmaan liittyen ensi viikon maanantaina 18.5. Kunnanvaltuuston seuraava varsinainen kokous pidetään 8.6.

Kunnanhallituksen 11.5. pöytäkirja julkaistaan kokonaisuudessaan kunnan verkkosivuilla 13.5.2020.

 

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Eero Vainio, puh. 041 449 3002, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

hallintojohtaja Anni Hakala, puh. 040 735 6560, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok