FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Ajankohtaista koronavirustilanteesta Petäjävedellä 19.10.2020 

Petäjäveden kunnan alueella on voimassa koronaepidemian perustason suositus. Tällä hetkellä on tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja pyrkiä välttämään lähikontakteja.

Mikäli sairaanhoitopiirit ja alueen yhteistyöryhmät päätyvät siihen, että alue on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, ne voivat ottaa käyttöön THL:n suosituksen kiihtymis- tai leviämisvaiheen ohjeet. Seututk:n johtava lääkäri tiedottaa tässä tilanteessa kuntia ja muita toimijoita.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat tiedotteet koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Kasvomaskien käyttö 

Perustason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. 
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.  

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Lisätietoja tästä linkistä.

Tilaisuudet, tapahtumat ja kokoontuminen 

Tapahtumissa ja palveluiden käytössä on noudatettava koronaturvallisia käyttäytymistapoja, kuten turvavälejä ja hygienia- ja yskimisohjeita. Kunnan järjestämät tapahtumat toteutetaan ohjeistuksia noudattaen ja mahdollisista muutoksista tapahtumissa tiedotetaan erikseen.

Liikuntasalit ja muut harrastetilat ovat toistaiseksi auki normaalien aukioloaikojen puitteissa. 

Tilaisuudet, tapahtumat ja kokoontuminen epidemian perustasolla:

  • yli 50 hengen yleisötilaisuudet ovat mahdollisia THL:n ja OKM:n ohjeistuksia noudattaen
  • harrastustoiminta ja julkisten tilojen käyttö siten, että osallistujat ja seurueet voivat välttää lähikontaktia

Etätyö ja kunnanviraston palvelut 

Maan hallitus suosittelee etätyön tekemistä mahdollisimman laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Suositus on voimassa koko maassa toistaiseksi ja sitä tarkastellaan uudelleen 31.12.2020 mennessä. Työpaikoilla on myös edistettävä työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Etätyösuosituksen mukaisesti Petäjäveden kunnan henkilöstö siirtyy soveltuvin osin etätyöhön 20.10.2020 lukien. Etätyö koskee toimistotehtävissä ja niihin rinnastettavissa muissa tehtävissä olevia. 

Etätyö ei koske kouluja, päiväkoteja tai kirjastoa, vaan ne pidetään avoinna tavanomaiseen tapaan. Myös sosiaalipalvelut jatkuvat entisellään.

Etätyöhön siirtymisen takia Petäjäveden kunnanvirasto palvelee 20.10.2020 alkaen ajanvarauksella. Myös asiointipiste palvelee ajanvarauksella. Ajanvaraus infopuhelimen kautta ma-pe klo 9-14, puh. 014 2673 000Virallinen sähköinen asiointikanava sähköpostitse on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Sosiaalipalvelut palvelee ajanvarauksella ma-pe. Päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 9-10 puh. 040 481 1356.

Kunnan toimistohenkilöstön etätyö on voimassa 31.12.2020 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta. 

Varhaiskasvatus, opetus ja koulutus 

Epidemian perustasolla varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta järjestetään normaalina lähiopetuksena noudattaen THL:n ja OKM:n ohjeistuksia

Yli 70-vuotiaat ja muut riskiryhmät 

Erityisesti yli 70-vuotiaiden tulisi välttää altistumista koronavirukselle, sillä heillä on selvästi muita suurempi riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Riskiryhmään kuuluvat myös pitkäaikaissairaat. 

Ikärajaan perusturva suositus fyysisten kontaktien välttämisestä ei ole enää voimassa. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen ja riskitekijät huomioiden. Tärkeintä on noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin välttämiseksi.

Asiakkaiden terveyden turvaamiseksi Petäjäkodin ja Pihlajarinteen ovet on suljettu ja vierailuja yksiköissä rajoitetaan valtakunnallisen ja maakunnallisen suosituksen mukaisesti.

Seututerveyskeskuksen palvelut 

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi. Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille Keuruun terveysasemalla. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen verkkosivuilla.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok