FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tiedote 30.11.2020

Keski-Suomi on koronan kiihtymisvaiheessa 

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmä eli koronanyrkki totesi 30.11.2020 koko Keski-Suomen koronavirustilanteen siirtyneen kiihtymisvaiheeseen.

Petäjäveden kunnan alueella koronatilanne on edelleen rauhallinen ja uusia tapauksia ei ole tiedossaKunta seuraa koronatilannetta päivittäin niin paikallisesti kuin alueellisestikin. Tilannetta arvioidaan yhdessä myös Seututerveyskeskuksen asiantuntijoiden kanssa.

Nyt on erityisen tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja pyrkiä välttämään lähikontakteja.

Petäjäveden kunnan koronajohtoryhmässä 30.11.2020 päätettiin edetä seuraavasti:

 • Päivittäistä tilanneseurantaa jatketaan kuten tähänkin saakka. Koronajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ti 1.12. klo 16.00.
 • Henkilöstöä ohjeistetaan tarkemmin henkilöstötiedotteilla.
 • Koronaohjeistuksien ja tilannetiedon jakamista jatketaan kunnan eri viestintäkanavissa aktiivisesti.
 • Yleisistä kokoontumisrajoituksista odotetaan Aluehallintoviraston päätöstä. Keski-Suomen koronanyrkin linjauksen mukaisesti koko maakunnassa yksityistilaisuudet on syytä pitää alle 20 hengen suuruisina.
 • Liikuntapaikat ja muut kunnan tilat ovat toistaiseksi auki normaalisti turvallisuusohjeistuksia noudattaen. Kunnan tiloissa asioivia pyydetään kiinnittämään huomiota hyvään käsihygieniaan ja turvaväleihin.
 • Kunnanviraston ovet pidetään suljettuna 1.12.2020-18.1.2021. Asioinnissa pyydetään käyttämään ensisijaisesti puhelinta, sähköpostia tai sähköisiä palveluita, mikäli se on mahdollista. Paikan päällä asiointi tapahtuu ajanvarauksella, maskin käyttöä suositellaan.
 • Maskisuosituksista voimassa on kiihtymisvaiheen suositukset ja maskia suositellaan käytettäväksi kaikissa kunnan julkisissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.
 • Kaikki ryhmätoiminta ja tapahtumat Petäjäkodilla on peruttu 1.1.2021 saakka.

Koronatilanne vaihtelee nopeastikin, joten muutoksiin aukioloajoissa ja palveluissa on hyvä varautua. Kuntalaisten kannattaa seurata kunnan, Seututerveyskeskuksen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteita.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat tiedotteet koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Valtioneuvoston kanslian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viisi valttia koronan torjuntaan

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
 2. Pidä 1–2 metrin turvaväli
 3. Pese kädet, yski hihaan
 4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
 5. Lataa Koronavilkku-sovellus

Viisi valttia 

Kasvomaskien käyttö 

Kiihtymistason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan:
 • Kaupat ja ostoskeskukset
 • Postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat
 • Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)
 • Kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat
 • Konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat
 • Teatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat
 • Elokuvateatterit ja muut elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat.

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Lisätietoja tästä linkistä. 

Tilaisuudet, tapahtumat ja kokoontuminen 

Tapahtumissa ja palveluiden käytössä on noudatettava koronaturvallisia käyttäytymistapoja, kuten turvavälejä ja hygienia- ja yskimisohjeita. Kunnan järjestämät tapahtumat toteutetaan ohjeistuksia noudattaen ja mahdollisista muutoksista tapahtumissa tiedotetaan erikseen.

Liikuntasalit ja muut harrastetilat ovat toistaiseksi auki normaalien aukioloaikojen puitteissa. 

Tilaisuudet, tapahtumat ja kokoontuminen epidemian perustasolla:

 • yli 50 hengen yleisötilaisuudet ovat mahdollisia THL:n ja OKM:n ohjeistuksia noudattaen
 • harrastustoiminta ja julkisten tilojen käyttö siten, että osallistujat ja seurueet voivat välttää lähikontaktia

Etätyö ja kunnanviraston palvelut 

Maan hallitus suosittelee etätyön tekemistä mahdollisimman laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Suositus on voimassa koko maassa toistaiseksi ja sitä tarkastellaan uudelleen 31.12.2020 mennessä. Työpaikoilla on myös edistettävä työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Etätyösuosituksen mukaisesti Petäjäveden kunnan henkilöstö työskentelee soveltuvin osin etänä. Etätyö koskee toimistotehtävissä ja niihin rinnastettavissa muissa tehtävissä olevia. 

Etätyö ei koske kouluja, päiväkoteja tai kirjastoa, vaan ne pidetään avoinna tavanomaiseen tapaan. Myös sosiaalipalvelut jatkuvat entisellään.

Petäjäveden kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella. Myös asiointipiste palvelee ajanvarauksella. Ajanvaraus infopuhelimen kautta ma-pe klo 9-14, puh. 014 2673 000Virallinen sähköinen asiointikanava sähköpostitse on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse ja sähköpostilla. Löydät yhteystiedot tästä linkistä.

Sosiaalipalvelut palvelee ajanvarauksella ma-pe. Päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 9-10 puh. 040 481 1356.

Kunnan toimistohenkilöstön etätyö on voimassa 31.12.2020 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta. 

Varhaiskasvatus, opetus ja koulutus 

Epidemian perustasolla varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta järjestetään normaalina lähiopetuksena noudattaen THL:n ja OKM:n ohjeistuksia

Yli 70-vuotiaat ja muut riskiryhmät 

Erityisesti yli 70-vuotiaiden tulisi välttää altistumista koronavirukselle, sillä heillä on selvästi muita suurempi riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Riskiryhmään kuuluvat myös pitkäaikaissairaat. 

Ikärajaan perusturva suositus fyysisten kontaktien välttämisestä ei ole enää voimassa. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen ja riskitekijät huomioiden. Tärkeintä on noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin välttämiseksi.

Omaisten vierailusuositus Petäjäkodilla koronaepidemian aikana 

Tapaamiset suositellaan järjestämään sään salliessa ulkona, jossa tulee noudattaa riittävän turvavälin lisäksi suojainten käyttöä sekä hyvää käsihygieniaa.  Tapaamiset on mahdollista toteuttaa asukkaan yhdenhengen huoneessa tai hoitajien osoittamassa tilassa (esim. takkahuone) . 

Sisätiloihin saapuessa käytetään aina huoneen lähintä ulko-ovea. Kädet pestään huolella ja käytetään maskia. Vierailijan tulee olla täysin terve, eikä hänellä saa olla korona-altistus taustaa. 

Kaikki ryhmätoiminta ja tapahtumat Petäjäkodilla on peruttu 01.01.2021 saakka 

Sovithan vierailuista etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa. Vierailut toivotaan tapahtuvan iltapäivällä. 

Seututerveyskeskuksen palvelut 

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi. Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille Keuruun terveysasemalla. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen verkkosivuilla.

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok