FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tiedote 15.12.2020

Petäjäveden kunnanhallituksen ja -valtuuston 14.12.2020 päätöksiä

Talousarvion 2020 muutosten hyväksyminen

Kuluvan syksyn aikana erityisesti verotulo- ja valtionosuusennusteet ovat muuttuneet merkittävästi koronatilanteesta johtuen, jolloin on tarpeen tehdä talousarviomuutokset niiden osalta. Koronatilanne on aiheuttanut muutoksia myös käyttötalouteen, sekä menoihin että tuloihin. Kunnanvaltuusto hyväksyi esitetyt muutokset.

Talousarviomuutosten jälkeen kunnan vuosikate paranee 1.489.300 euroa ja on 1.540.660 euroa. Tilikauden tulos on 491.370 euroa.

Muutoksia tilikauden tulokseen voi vielä aiheuttaa erityisesti mahdollinen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakeomistuksien alaskirjaaminen. Lisäksi korona voi aiheuttaa äkillisiäkin muutoksia kunnan talouteen vielä loppuvuoden aikana.

Perheoikeudellisten palvelujen alueellinen keskittäminen

Keski-Suomen kunnat ovat sitoutuneet Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan. Hankeohjelman yksi toimenpide on perheoikeudellisten palvelujen tuottaminen alueellisena yhteistyönä. Alueellisen palvelun tavoitteena on tuottaa asukkaille yhdenvertaista palvelua, nopeuttaa palveluun pääsyä, mahdollistaa joustavuus toimipisteiden valinnassa sekä turvata riittävä asiantuntijuus.

Kuntien sitoumusten perusteella Jyväskylä tuottaa perheoikeudelliset palvelut 1.1.2021 lähtien seuraaville kunnille: Hankasalmi, Joutsa, Keuruu, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Saarikan kuntayhtymä, Toivakka, Uurainen ja Wiitaunioni. Seuraavassa vaiheessa 1.5.2021 alkaen palvelut tuotetaan Laukaalle, Muuramelle ja Äänekoskelle. Esiselvitysvaiheessa Jämsä, Kinnula, Konnevesi ja Kuhmoinen ovat ilmoittaneet jäävänsä yksikön ulkopuolelle. Kukin kunta tekee erikseen päätöksen toiminnan siirrosta perustettavalle perheoikeudelliselle yksikölle.

Perheoikeudelliset palvelut käsittävät:

- Isyyden ja äitiyden selvittämiset

- Lapsen huoltoa, asumista, tapaamista ja elatusta koskevat sopimukset

- Tuomioistuimelle tehtävät lapsen huolto- ja tapaamisoikeusselvitykset

- Avioliittolain mukaiset puolisoiden elatussopimukset

Petäjäveden kunnanhallitus ja -valtuusto käsittelivät asiaa kokouksissaan 14.12.2020. Valtuusto päätti kunnanhallituksen esityksen mukaisesti hyväksyä liittymisen perheoikeudellisten palvelujen tuottamiseen alueellisena yhteistyönä ja siirtää Petäjäveden kunnan toimivallan perheoikeudellisissa palveluissa Jyväskylän kaupungille.

Petäjäveden kunnan vastine Asunto Oy Petäjäveden Kaunikin valituksiin koskien lupalautakunnan päätöksiä

Vaasan hallinto-oikeus on pyytänyt Petäjäveden kunnan vastinetta Asunto Oy Petäjäveden Kaunikin valituksiin, jotka koskevat Minidac Oy:n ympäristöluvan muutos- ja aloittamislupapäätöksiä. Kunnanhallitus totesi vastineenaan lupalautakunnan päätöksen mukaisesti mm. että kun otetaan huomioon suunnitelma-alue ja sen lähiympäristön tila ja käyttö voidaan arvioida, että kallion louhinnasta ja kiviainesten murskauksella laajennetuilla toiminta-ajoille ei aiheudu luvan myöntämisen esteenä olevaa haittaa tai vaaraa.

Sosiaalityöntekijän viran täyttölupa

Kunnanhallitus myönsi täyttöluvan sosiaalityöntekijän virkaan edellisen viranhaltijan irtisanouduttua virastaan. Täyttöluvan myöntäminen on perusteltua nykyiset resurssit huomioiden, jotta lakisääteiset työtehtävät saadaan hoidettua.

Lisäksi kunnanhallitus hyväksyi konsernijohtamisen palvelualueen laskujen hyväksyjät vuodelle 2021.

Lisätietoja: vt. kunnanjohtaja Anni Hakala, puh. 040 735 6560, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok