FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjävedellä voimassa vahva maskisuositus aikuisille ja 12-vuotta täyttäneille 

Petäjävedellä on voimassa vahva maskisuositus aikuisille ja 12-vuotta täyttäneille. Kouluissa suositus koskee oppilaita 6. luokasta lähtien.

Kiihtymistason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa turvavälejä ei voida säilyttää. 
  • Kunnan yksiköissä vieraileminen 
  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Lukiossa 
  • Matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saavuttaessa matkustajien siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos matkustajilla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskien käyttö opetuspalveluissa 

Kouluaikana ja koulukuljetuksissa 12-vuotta täyttäneille tarjotaan kertakäyttömaskit kunnan/koulun toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön sekä puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista. 

Opetushenkilöstö ohjeistaa oppilaita maskien käytöstä opetus- ja siirtymätilanteissa. Koulut perehdyttävät oman henkilökuntansa ja oppilaansa kasvomaskien käytöstä. Koulut tiedottavat oppilaita ja huoltajia omista käytänteistään Wilma-viestillä.

Kuljetusoppilaille annetaan seuraavan päivän maski koulultaTarvittaessa myös tilausliikenteen koulukuljettaja voi jakaa maskeja  

Lukion opiskelijoille annettua maskisuositusta jatketaan edelleen. Kunta/koulu tarjoaa maskit kaikkein haavoittuvimmassa taloudellisessa tilanteessa oleville. Tarkemmat ohjeet Wilman-kautta.   

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan huoltajille Wilman ja koulujen Pedanet-sivujen kautta.

Erityisen tärkeää on noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Sairaana ei tulla kouluun. 
  • Mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin ja noudattaa terveydenhuollon viranomaisten antamia ohjeita. 

Muut rajoitukset ja suositukset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 17.12.2020 päätöksen mukaisesti kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Päätös on voimassa 22.12.2020‒17.1.2021 välisen ajan.

Kunnan suosituksista ja rajoituksista tiedotetaan lisää Aluehallintoviraston uuden päätöksen julkaisun jälkeen. 

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat tiedotteet koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona www.petajavesi.fi/korona 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok