FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnan toimintatilojen vuokrat ovat herättäneet paljon keskustelua alkuvuoden aikana. Kuntarakennelautakunnan tekemät päätökset ovat jääneet monelle epäselviksi sen osalta, keneltä peritään vuokra ja keneltä ei. Kuntarakennelautakunta ja tekninen toimi ovat tehneet omaa työtään kunnan talouden tasapainotusohjelmaa silmällä pitäen. Vuokrausehtojen ja hinnaston päivitys on ollut tarpeellista ja suunniteltua. Tehtyjen päätösten viestiminen ei ole kuitenkaan täysin onnistunut. Hyvään päätöksentekoon kuuluu päätösten selkeys ja niiden riittävä viestiminen. Pahoittelen, että tässä ei ole onnistuttu.

Päätöksen selkeyden varmistamiseksi kuntarakennelautakunta käsittelee toimintatilojen vuokrahinnastoa ja vuokrausehtoja vielä kerran seuraavassa kokouksessaan. Erityisesti on syytä tuoda selkeästi esiin se, missä tapauksissa paikalliset yhdistykset, seurat ja järjestöt maksavat vuokraa. Kuntarakennelautakunnan tarkoitus ei ole päätöksellään uhata eri yhteisöjen toimintaedellytyksiä. Paikallisten yhdistysten, seurojen ja järjestöjen omista liikunta- tai muista harrastusvuoroista ei ole siis tarkoitus periä vuokraa. Petäjäveden kunta haluaa edelleen tukea eri yhteisöjen harrastustoimintaa tarjoamalla tiloja käyttöön.   

Tilojen ylläpidosta aiheutuu kuitenkin merkittäviä kuluja, mistä johtuen kaikista yhteisöjen pääsymaksullisista tapahtumista kuten mm. konsertit tai turnaukset peritään vuokra. Näiden pääsymaksullisten tapahtumien lisäksi maksuja peritään yksityishenkilöiden, yritysten ja ulkopaikkakuntalaisten yhteisöjen varauksista. Pyrkimyksenä on kehittää kunnan toimintatilojen varausjärjestelmää niin, että jatkossa yksittäiset vapaat vuorot löytyisivät helposti ja niiden varaaminen olisi sujuvaa.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Mikko Latvala, 040 190 6904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok