FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tiedote 30.7.2021

Petäjäveden kunnan hyvinvointilautakunta on kilpailuttanut kevään 2021 aikana koulukuljetukset sopimuskaudelle 2021-2024. Uuden sopimuskauden myötä muuttuvat niin liikennöitsijätkin kuin reititkin. Uudet reitit, aikataulut ja liikennöitsijöiden yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivulta osoitteesta https://www.petajavesi.fi/lapset-ja-nuoret/koulumatkat.  

Lisäksi hyvinvointilautakunta on 20.4.2021 kokouksessaan hyväksynyt Petäjäveden kunnan koulukuljetussäännön. Muutoksia on tullut muun muassa oppilaiden kävelymatkoihin. Oppilas saa maksuttoman koulukuljetuksen, mikäli koulumatka on esiopetuksessa yli kilometri, peruskoulun 1.-3. luokan oppilaalla yli kolme kilometriä ja peruskoulun 4.-9- luokan oppilaalla yli viisi kilometriä. Koulukuljetussääntö on voimassa 1.8.2021 alkaen ja siihen voi tutustua kunnan verkkosivuilla osoitteessa https://www.petajavesi.fi/lapset-ja-nuoret/koulumatkat.

Liikenneturvallisuuden parantumisen myötä koulukuljetusta ei enää myönnetä Olkkolan alueella asuville perusopetuksen oppilaille. Lisäksi Kintauden alueen koulukuljetuksia tarkastellaan kevyen liikenteen väylän valmistuttua.

Lukio-opiskelijoiden koulumatkat
Lukion opiskelijoilla on oikeus koulumatkaetuuteen, mikäli koulumatka on 5 kilometriä tai enemmän. Oppivelvollisuuden laajentamisen myötä koulukuljetus on maksutonta niille lukion opiskelijoille, jotka aloittavat opiskelun syksyllä 2021. Muiden vuosikurssien opiskelijat maksavat koulumatkastaan omavastuuosuuden.

Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Timo Holm, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok