FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15, pe 8-14  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, pe 8-14  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Keski-Suomessa voimaan 20 hengen rajoitus sisätiloissa – Koronapassin käyttöä on rajoitettu asetuksella

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 31.12.2021 tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset, joilla kielletään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella yli 20 yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräykset ovat voimassa 3.1. – 31.1.2022. (tiedote) Tartuntatautilain 58 i §:n mukaan toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille. Koronapassin käyttöä on kuitenkin rajoitettu valtioneuvoston asetuksella määräaikaisesti ajalla 30.12.2021 – 20.1.2022. Tänä aikana koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Tilaisuuden järjestäjän tulee siis noudattaa voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Asetus on voimassa koronaepidemian leviämisalueilla.

Petäjäveden kunnan työntekijöillä voimassa vahva etätyösuositus 31.1.2022 asti

Valtioneuvosto suosittelee (tiedote), että leviämisalueen työpaikoilla siirrytään etätyöhön työtehtävien sen salliessa. Suosituksen mukaan julkisen sektorin työntekijöiden tulisi työskennellä etätyössä mahdollisimman laajasti silloin, kun työtehtävät sen mahdollistavat. Valtioneuvosto suosittaa vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille tiedostaen, että arviointi läsnä- ja etätyön terveysturvallisesta yhdistämisestä tapahtuu työpaikoilla. Samalla tulisi edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.

Petäjävedellä voimassa olevat koronatoimet

 

Petäjäveden kunnan osalta koronajohtoryhmä on linjannut 3.1.2022 seuraavat koronatoimet:

  1. Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella. Ovet ovat kiinni ja asioinnit on sovittava etukäteen.
  2. Kunnan työntekijät tekevät etätyötä soveltuvin osin.
  3. Kunnan palveluissa on vahva maskisuositus. Petäjäkodilla ja Pihlajarinteellä vierailijoilta edellytetään maskin käyttöä.
  4. Petäjäkodin ja Pihlajarinteen vierailijoita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen, koska myös rokotetut henkilöt voivat levittää tautia. Vierailut sairaana tai lievissäkin oireissa on ehdottomasti kielletty.
  5. Kunnan julkisissa palveluissa (mm. kirjasto, sisäliikuntatilat,perhekeskus ja nuorisotalo) noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. Kokouksissa suositaan etäyhteyksiä.
  6. Kulttuuritoimi ei järjestä yleisötapahtumia sisätiloissa.
  7. Ikäihmisten ja Ankkurin päivätoiminnat, kuntouttava työtoiminta sekä työ ja toiminta Onnela jatkavat joulutaukoaan.
  8. Solikkosalissa ei ole tarjolla ruokailua 5.1. alkaen.

Nämä rajoitukset ja ohjeet ovat voimassa 31.1.2022 asti. Tilanteen muuttuessa muutoksia voidaan tehdä jo aiemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

Kunnan tilojen ja palveluiden käyttäjien turvallisuuden vuoksi on syytä noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Koronatesteihin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen sivuilta.

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Lisätietoja: kunnanjohtaja Mikko Latvala, puh. 040 190 6904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok