FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjäveden kunta on käynnistänyt talouden tasapainottamistyön, jolla kunnan talous pyritään saamaan tasapainoon talousarvion suunnitelmavuosien aikana. Tasapainottamistyön tavoitteena on löytää kunnan palveluista säästö- ja sopeutuskohteita 2 miljoonalla eurolla. Lisäksi kunnan vuosittaisten investointien nettokustannusten maksimitaso asetetaan 1 miljoonaan euroon. Osana talouden tasapainottamisprosessia kunta käynnistää alkusyksystä koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintamenettelyt.

-Soteuudistuksen mukanaan tuomat rahoitusmuutokset aiheuttavat haasteita kunnille. Meillä Petäjävedellä kunnan tulot ja menot eivät ole tasapainossa uudistuksen jälkeen, joten tasapainottaminen on välttämätöntä. Kunnalla on vielä kertynyttä ylijäämää reilut 2 miljoonaa euroa, mutta nykytilanteesta tehdyn analyysin mukaisesti kriisikuntakriteeri kumulatiivisesta allijäämästä täyttyy jo vuonna 2026 ilman tasapainottamistoimenpiteitä, toteaa kunnanjohtaja Mikko Latvala.

Petäjäveden kunta on mukana Kuntaliiton ja FCG:n Kestävä kuntatalous -verkostohankkeessa, jonka kautta saatavaa asiantuntija-apua käytetään tasapainottamisohjelman laatimisen tukena. Tasapainottamistyö käynnistyy johtavien viranhaltijoiden ja tasapainotusryhmän valitsemien kuntapäättäjien haastatteluilla. Tasapainotusryhmä kokoontuu seuraavan kerran 18.9.2023 käymään läpi haastattelujen tuloksen ja päättämään työskentelyn jatkosta.

Lisätietoja voi tiedustella kunnanjohtaja Mikko Latvalalta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0401906904

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok