FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Jyväskylän seudun Linkki-joukkoliikenne palvelee ensi vuodesta lähtien myös Petäjäveden asukkaita.

Petäjäveden suuntaan ajettava liikenne on edelleen markkinaehtoista joukkoliikennettä, jossa liikennöitsijänä jatkaa Matka Mäkelä Oy. Petäjäveden liikennöintiin ei näillä näkymin ole tulossa muutosta. 

Asiakkaan suuntaan selkein muutos palvelussa tapahtuu kesäliikenteen 2024 alussa, kun koko alueella tulevat käyttöön Waltti -lipputuotteet ja -maksuvyöhykkeet. Tämä tietää edullisempia matkoja myös Petäjäveden suuntaan.

Matkaketjut uuden joukkoliikennealueen sisällä onnistuvat jatkossa yhdellä lipulla. Samat Waltti-liput kelpaavat jatkossa myös markkinaehtoisen liikenteen linja-autoissa.

Joukkoliikenteen digitaaliset palvelut saadaan käyttöön koko laajentuvalla Linkki-alueella kesästä 2024 alkaen.

Joukkoliikenteen yhteistyön laajentamisen taustalla on Jyväskylän kaupunkiseudun maankäyttöä, asumista ja liikennettä koskeva MAL-sopimus, joka on solmittu kuntien ja valtion kesken. 

MAL-sopimuskaudella 2021–23 tehtiin joukkoliikennealueen laajentamista koskeva selvitys yhteistyössä seudun kuntien ja alueen joukkoliikennettä järjestävien viranomaisten kesken. Selvitykseen nojaten Hankasalmi, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski päättivät yhdistyä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen viranomaisalueeseen 1.1.2024. 

Jyväskylän seudun Linkki-joukkoliikenteen tiedote (linkki.jyvaskyla.fi)

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok