FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Vältetään tänä keväänä jokakeväinen keskustelu koiran kakoista, joten kerääthän koirankakat taajamasta hoidetulta alueelta. Petäjäveden asuntoalueille sekä keskustaajamaan on tätä varten laitettu koirankakkaroskiksia.

Koirien uloste katujen varrella on hygienia- ja viihtyvyyskysymys. Koiran jätökset levittävät ympäristöön erilaisia tarttuvia tauteja, jotka saattavat sairastuttaa ihmisiä. Kadulla leikkivät lapset saattavat sotkea itsensä kadun varrella olevaan koiran ulosteeseen ja sitä kautta saavat taudinaiheuttajia itseensä.

Kesäaikaan koiranulosteen maatuminen kestää sääolosuhteista riippuen kahdesta viikosta noin kuukauteen. Talven aikana uloste jäätyy eikä maadu, joten tiiviisti asutetulla alueella koirankakka kerääntyy, ellei sitä kerätä pois.

Vastuullinen koiranulkoiluttaja huolehtii siitä, että ei anna koiransa tehdä tarpeensa epäasialliseen paikkaan. Jos näin kuitenkin käy, niin ulkoiluttaja siivoaa koiransa jätökset pois, ettei niistä aiheudu haittaa naapurustolle. Oman koiran jätösten kerääminen kuuluu osaltaan koiranomistajan vastuuseen. Kerätyt koirankakat tulee laittaa koirankakkaroskikseen tai omaan sekajäteastiaan.

Koiranomistajat, jotka keräävät jätökset, mutta hylkäävät jätöspussin kadun varrelle tai lähiympäristöön ovat uusi ja suurempi ongelma. Koirankakka pussi pitää laittaa sekajätteeseen ei kompostiin eikä biojätteeseen.

Lisätietoja asiasta antaa ympäristösihteeri Niina Koivula puh. 040 837 4201 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok