FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tiedote                                                                                                                                                               29.1.2024

Läntisen Keski-Suomen neljän kunnan yhteinen hanke ilmastosuunnitelmien laatimiseksi starttasi marraskuussa, jolloin hankkeeseen rekrytoitu ilmastokoordinaattori Jouni Järvinen aloitti työnsä.

Uuraisten, Multian, Petäjäveden kunnille ja Keuruun kaupungille tullaan hankkeen aikana laatimaan kuntakohtaiset ilmastosuunnitelmat. Ympäristöministeriön 100 % rahoittama hanke kestää kesäkuun loppuun 2025 ja hankkeen vastuukuntana toimii Uuraisten kunta. Kuntien yhteinen hanke antaa mahdollisuuden hyödyntää suunnitelman toteutuksessa yhtä valmistelutapaa jokaisen kunnan erityispiirteet huomioiden.

Hankkeen vetäjänä ja ilmastokoordinaattorina aloittanut Jouni Järvinen on uusiutuviin ja hajautettuihin energiajärjestelmiin erikoistunut energiatekniikan insinööri. Aikaisemmin hän on työskentelyt Keski-Suomen energiatoimisto / Benet Solutions Oy:ssä tehtävinä alueellinen energianeuvonta, energiaselvitykset, uusiutuvan energian kuntakatselmukset sekä energian käytön ja tuotannon hiililaskenta. 

Kuntien ilmastosuunnitelmaan tullaan selvittämään kuntakohtaiset päästöt ja suurimmat päästölähteet sekä tavoitteet päästöjen vähentämiseksi ja tarkastellaan myös keinoja, joilla tavoitteisiin olisi mahdollista päästä. Usein päästöjä vähentävillä toimenpiteillä saadaan myös taloudellisia säästöjä. Tärkeimpiä sidosryhmiä ovat kuntaorganisaation toimialat, kuntalaiset, yrittäjät, koulut, seurakunnat sekä yhdistykset ja järjestöt.

Ilmastosuunnitelma on tiekartta, jolla ohjataan kunnan toimintaa kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta ja tulisi olla linjassa kansallisiin ja maakunnallisiin tavoitteisiin. Valtuustokausittain päivitettävästä ilmastosuunnitelmasta tiedotetaan aktiivisesti kuntalaisille. Ilmastosuunnitelma on kunnan yhteinen sitoutuminen kestävään tulevaisuuteen. Se vaatii yhteistyötä, avoimuutta ja osallistumista. Jokainen asukas, yritys ja sidosryhmä voi olla osa tätä muutosta.

Yhteystiedot,
Ilmastokoordinaattori
Jouni Järvinen
040 185 3880
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Uuraisten kunnantalo, Virastotie 4, 41230 Uurainen

                                                         

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok