FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Varhaiskasvatuspalveluihin hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Lakisääteinen oikeus paikkaan edellyttää, että hakemus on jätetty neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Paikasta pyritään ilmoittamaan perheille viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkamista. Mikäli tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Lapsella on oikeus kunnalliseen varhaiskasvatukseen vanhempainrahakauden päättymisen jälkeen oppivelvollisuuden alkuun asti. Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona lapsen vanhemmat voivat valita kotihoidon tuen, kun nuorin lapsi on alle 3-vuotias, tai yksityisen hoidon tuen. Lisätietoa lasten hoidon tuista Kelan verkkosivuilta.

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen haetaan Wilman kautta sähköisellä lomakkeella.

Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuonna 2024-2025

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 1.3.2024 mennessä. Ilmoittautuminen esiopetukseen tehdään Wilman kautta käyttämällä internet-selainta (mobiilisovelluksella ei voi tehdä ilmoittautumista). Esiopetukseen ilmoittaudutaan Wilman kautta sähköisellä lomakkeella. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, palvelua haetaan Wilmassa esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä erillisellä lomakkeella. Lomakkeet löytyvät Wilmasta "Hakemukset ja päätökset" kohdan alta "Tee uusi hakemus" 

Mikäli olet Petäjäveden varhaiskasvatuksen uusi asiakas, aloita kirjautuminen tästä.

Oppivelvollisuutta edeltävään esiopetukseen osallistuminen on maksutonta. Perusopetuslain mukaista esiopetusta järjestetään koulun työaikaa seuraten vähintään 700 tuntia lukuvuodessa. Petäjävedellä esiopetusta järjestetään Petäjäkallion ja Kintauden päiväkodeissa. Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2018 syntyneitä lapsia ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia vuonna 2019 syntyneitä lapsia. Lisäksi oikeus maksuttomaan esiopetukseen koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. 

Esiopetuspaikoista ilmoitetaan perheille toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta saa kunnan verkkosivuilta sekä

Kirkonkylän alueen osalta Saara Heikkiseltä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 700 1879

Kintauden osalta Sanna Vilhuselta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 747 387.

 varhaiskasvatusjohtaja Sanna Ruuthilta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 436 4895

Peruskouluun ilmoittautuminen.

Kouluun tulee ilmoittautua 1.3.2024 mennessä. Kouluun ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeellaPääset tutustumaan koulujen pedanet -sivuihin alla olevista linkeistä:

Kouluihin tutustumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Ensimmäiselle luokalle ilmoitetaan vuonna 2017 syntyneet tai aikaisemmin lykkäystä saaneet Petäjäveden kunnan alueella asuvat lapset. Myös koulun alkuun mennessä kuntaan muuttavat vanhemmat lapset tulee ilmoittaa kouluun. Lisätietoja koulunjohtajilta:

Kirkonkylän koulu Hanna-Maria Jylhä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 634 2595
Kintauden koulu Riikka Pellinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 327 724

1-2 luokkalaisen iltapäivätoiminta                                                                           

Iltapäivätoimintapaikka pyritään järjestämään kaikille hakijoille. Erityisen tuen päätöksellä myös vanhemmat lapset ovat oikeutettuja iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoiminnan tarve kysytään kouluun ilmoittautumislomakkeella. Iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan erillisellä hakemuksella, joka löytyy koulujen iltapäivätoiminnan sivuilta.

Tutustu iltapäivätoimintaan koulujen pedanet -sivuilla:


Samalla lomakkeella ilmoittaudutaan iltapäivätoimintaan myös kesken vuoden, mikäli toiminnalle on tarvetta.

 

Lisätietoja esiopetus- ja koulukuljetuksista saa sivistystoimenjohtaja Timo Holmilta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 567 9702.

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok