FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

4.10.2019.

Petäjäveden vedenkäytön rajoittaminen on auttanut toistaiseksi

Petäjäveden kuntalaisten vedenkäytön torstaina aloitettu rajoittaminen näyttää toimivan toivotusti. Tilanne on kuitenkin edelleen kriittinen ja veden käytön rajoittamista tulee jatkaa ainakin viikonlopun yli.

Torstaina iltakuuden jälkeen veden pinta alkoi nousta kunnan vesitornissa. Kunnanjohtaja Eero Vainio on tyytyväinen tilanteeseen, mutta muistuttaa, että vedenkäyttöä tulee edelleen rajoittaa.

“Tässä on ison kiitoksen paikka kuntalaisille. Tämä osoittaa, että yksittäisen ihmisen teoilla on vaikutusta, ja tällä hetkellä vesitilanne on olosuhteisiin nähden vakaa. Suurin vedenottamo pysyy kuitenkin edelleen toistaiseksi poissa käytöstä, ja näin vedenkäyttöä pitää edelleen rajoittaa”, Vainio sanoo.

Veden rajoitustarpeen kestoa on vaikea arvioida, sillä päävedenottamon tilanteen kehittymistä on haastava ennustaa.

Petäjäveden kunta järjestää kuntalaisille infotilaisuuden vesitilanteesta Auditorio Miilussa (Miilutie 4, Petäjävesi) tänään perjantaina 4.10. kello 18. Kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen. 

Veden käyttöä tulee edelleen rajoittaa 

Kuntalaisten pitää edelleen vähintään puolittaa veden normaalikulutus tai vesi voi loppua. Keinoja vedensäästöön on monia: vessan huuhteluun voi käyttää mahdollisuuksien mukaan sadevettä ja vessan vetoa, suihkussa käyntiä ja pyykinpesua tulee rajoittaa.  Myös kertakäyttöastioiden käyttö tässä tilanteessa on suositeltavaa.

Kuntalaisille on avattu talous- ja juomaveden jakelupisteet Kyläsepän pihalle, paloasemalle ja kunnan varikolle. Jakelupisteet ovat auki ympäri vuorokauden ja juoma- ja ruokavesi kehotetaan hakemaan niistä.  Mikäli jakelusäiliö on tyhjenemässä, otathan yhteyttä säiliön kyljessä olevaan numeroon, jonne soittamalla vesisäiliö tullaan täyttämään.

Kunnanhallitus käsittelee maanantaina uuden vedenottamon perustamista

Uuden, heinäkuusta alkaen suunnitellun vedenottamon perustamishanketta on kiirehditty tilanteen johdosta.

”Olen viemässä uuden vedenottamon perustamishankkeen maanantaiseen kunnanhallituksen käsittelyyn. Lisäottamo on teoriassa mahdollista saada vedenottokuntoon sydän- tai kevättalveksi. Se on tavoite”, sanoo Vainio.

Petäjäveden kunta ajautui vesipulaan keskiviikkona, kun kunnan päävedenottamon pohjaveteen sekoittui pintavesiä rankkasateen seurauksena. Kyseisen jo ennestään kuivuudesta kärsineen ottamon käyttö keskeytettiin samana päivänä ja kunnan käyttämästä vedestä lähti puolet pois käytöstä.

Verkostovesi on toistaiseksi hyvälaatuista, mutta kahden jäljellä olevan vedenottamon vesi ei riitä täyttämään totuttua kulutustarvetta.

Petäjäveden uimalan sauna on nyt päivittäin maksutta kuntalaisten käytössä
 
Petäjäveden uimalan (Matkailutien päässä) kantovedellinen rantasauna otetaan yhteisölliseen käyttöön kuntalaisille, kunnes vesitilanne palaa normaaliksi. Naiset pääsevät kylpemään joka päivä kello 16–18, miehet kello 18–20 ja uikkarisekasauna on tarjolla kello 20–22.

Saunojat lämmittävät itse saunan ja hakevat kylpyvedet järvestä, mutta omia puita ei tarvitse tuoda. Saunojan tulee ottaa mukaan oma pyyhe, pefletti ja pesuaineet. Saunajuomat ovat sallittuja, mutta päihtyminen ei. Saunominen tapahtuu omalla vastuulla ja kanssasaunojia kunnioittaen. Käyttäjät huolehtivat omien roskien viemisestä pois ja saunan pysymisestä siistinä.

Veden käytön säännöstely ei koske Kintauden vesiosuuskunnan jakelualuetta.

Lisätietoja:
Eero Vainio
kunnanjohtaja
Petäjävesi
p. 0414493002
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok