FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjäveden kunnan vesilaitoksen jakelualueelle varotoimenpiteenä annettu keittokehotus puretaan tänään torstaina 14.11. Vesilaitoksen käyttämää raakavettä ja jakamaa verkostovettä on tutkittu tehostetusti jo useita viikkoja. Veden laatu täyttää talousvedelle annetut laatuvaatimukset ja näin ollen keittokehotus poistetaan.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto ja Petäjäveden kunnan vesilaitos jatkavat talousveden laadun seurantaa tehostetusti ja tiedottavat asiasta tarpeen mukaan.

Petäjäveden kunnan vesilaitos jatkaa talousveden kloorausta pienellä pitoisuudella varmistamaan verkostoveden laatua. Kloori saattaa aiheuttaa veteen maku- ja hajuhaittaa. Veden käyttökelpoisuuteen se ei vaikuta.

Vesilaitoksen asiakkaiden suositellaan edelleen seuraavan aktiivisesti tiedotteita, joita jaetaan toistaiseksi Petäjäveden kunnan viestintäkanavien kautta.
Petäjäveden kunta tiedottaa vesitilanteesta seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona.

 

Verkostovettä tulee käyttää edelleen säästeliäästi

Verkostoveden käytön säästötalkoot jatkuvat edelleen kunnan päävedenottamon ollessa yhä poissa käytöstä ja asukkaat voivat hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin kunnan tekniselle varikolle sijoitetusta säiliöautosta tai erillisistä säiliöistä.

Vehkasuon lähteen käyttökielto jatkuu

 

Petäjäveden Kintaudella valtatie 23:n varrella sijaitsevan Vehkasuon lähteen vettä ei saa edelleenkään käyttää talousvetenä. Lähderakenteille on teetetty kuntoarvio, jonka mukaisten korjausten aikataulusta ei ole vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. Lähteen käyttökiellon poistamisesta tiedotetaan erikseen.

Ympäristöterveydenhuolto seuraa lähteen tilannetta ja tiedottaa asiasta lähteen ilmoitustaululla ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/ymparisto/terveys sekä Petäjäveden kunnan internetsivuilla osoitteessa https://www.petajavesi.fi.

Lisätietoja:

- Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio, p. 041 4493002

- Petäjäveden tekninen johtaja Matti Varis, p. 0400 527 611

- ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi, p. 014 266 2376

- ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen, p. 014 266 2380

Varavedenjakelun säiliön täyttöön liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot: Vipe Oy, Pertti Virtanen, p. 044 500 0211

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok