FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Hyviä vesiuutisia

Petäjäveden päävedenottamon vanha rengaskaivo on edelleen pois käytöstä syksyn 2019 ongelmien vuoksi, mutta samalle alueelle joulukuussa valmistuneesta porakaivosta saadaan noin 100m3 vettä vuorokaudessa. Määrä vastaa puolta vanhan rengaskaivon tuotosta. Vedenkäytön toimitustilanne on  siis parantunut mutta normaaliin tuottomäärään ei vielä pystytä. Ennen vesikriisiä kunnan päiväkohtainen vedenkulutus oli yli 400m3 ja säästökehotuksen aikaan kulutus oli keskimäärin tasolla 300m3. Tällä hetkellä kunnan vesilaitoksen toiminta-alueella vedenkulutus on ollut noin 350m3 joka pystytään toimittamaan juuri ja juuri.
Pyydämme siis edelleen maltillista veden käyttöä käytössä olevien kaivojen ylikuormittumisen välttämiseksi.

Viime viikolla löytyi erittäin merkittävä vesisuoni
Syrjäharjun vedenottamon alueelle tehtiin koemielessä 23.1.2020 toinen porakaivo. Työsuorituksen aikana kävi ilmi, että 31 metriä syvästä kaivosta saadaan vettä ja sitä saadaan moninkertaisesti enemmän kuin mitä oli ennakoitu. Alustavien mittauksien mukaan porakaivon tuotto on yli 600m3 päivässä. Vesiasiantuntijoiden mukaan kaivo on Keski-Suomen parhaita veden tuotoltaan. Uuden porakaivon vedenlaatua tarkkaillaan ottamalla vesinäytteitä ja jatkamalla koepumppausta.

Vedenvirtauksen suuren määrän vuoksi ottamoalueelle joudutaan tekemään laajoja muutoksia jotka vievät laatututkimusten ohella oman aikansa. Uuden kaivon käyttöönotto on mahdollista lopputalven aikana, jos laatumääritteet täyttyvät.

Varavesiyhteys Kintauden vesiosuuskunnan linjastoon on valmistumassa helmikuun aikana mikä osaltaan parantaa vesihuollon toimitusvarmuutta kunnan vesilaitoksen toiminta-alueella.

Yhteistyöterveisin

Petäjäveden kunta

                          Vesihuoltolaitos

                          Suutarintie 4

41900 PETÄJÄVESI                     

tai sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

                                                   

Marko Riihimäki

kuntatekniikaninsinööri            

040 649 2676

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok