FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjäveden kunnanhallitus kokoontui eilen 23.3.2020.

Kunnanhallitus päätti koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia ottaa kunnanvaltuuston 7.3.2016 § 16 poikkeusolojen johtosäännön mukaisen erityistoimivallan käyttöön normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa välittömästi seuraavalla tavalla:

Kunnanjohtaja käyttää Petäjäveden kunnan toimintasäännön määrittelemästä toimivallasta poiketen kunnanhallituksen päätösvaltaa peruspalvelujen turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi, milloin asia koskee toimenpiteiden yhteensovittamista eri toimialueiden välillä, taloudellisten resurssien tai henkilöstöresurssien suuntaamista, tiedottamista tai muuta häiriötilanteen hoitamiseksi välttämätöntä päätöstä. Tämä päätösvalta otettiin käyttöön Petäjäveden kunnassa koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja valtioneuvoston määrittelemissä poikkeusoloissa.

Kunnanjohtaja tekee häiriötilanteiden ja poikkeusolojen aikaiseen toimivaltaansa kuuluvat päätökset kunnan poikkeusolojen johtoryhmässä johtoryhmän jäsenen tai kokoukseen osallistuvan asiantuntijan esittelystä. Päätöksistä pidetään päätösmuistiota ja muistiot raportoidaan kunnanhallitukselle sähköpostitse. Erityistoimivallan käyttämisen lakkaamisesta päättää kunnanhallitus erikseen.

Kunnanhallitus päätti lisäksi, että kunnanhallitus kokoontuu näissä poikkeusoloissa viikoittain. Lisäksi kunnanhallitus evästi, että poikkeusolojen johtoryhmään myönnetään osallistumisoikeus kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja hänen ollessaan estyneenä kunnanhallituksen varapuheenjohtajalle. Lisäksi poikkeusolojen johtoryhmän toiminnasta tiedotetaan kunnanhallituksen puheenjohtajaa ja valtuuston puheenjohtajaa.

Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen myös valmiuslakitoimenpiteiden toteuttamisen Petäjävedellä. Toimenpiteistä pidettiin info myös valtuutetuille kunnanhallituksen kokouksen jälkeen. Ajantasainen tieto Petäjäveden kunnan toimenpiteistä löytyy www.petajavesi.fi/korona.

Kunnanhallitus käsitteli ja hyväksyi lisäksi etätyöohjeistuksen ja sopimuspohjan. Valtioneuvoston 16.3.2020 linjauksen mukaisesti julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden tehtävät sen mahdollistavat. Aiempi kunnan etätyöohjeistus on useita vuosia vanha. Etätyön lisääntyessä merkittävästi valtioneuvoston linjauksen myötä, oli yleinen ohjeistus ja sopimus tarkoituksenmukaista päivittää nykypäivän vaatimuksiin.

Kunnanhallitus päätti myös yhteistoimintaneuvottelujen keskeyttämisestä perusturvan palvelualueella. Koko kunnan henkilöstöä koskevista yhteistoimintaneuvotteluista oli päätetty ja toimenpiteistä sovittu aiemmin siten, että koko kunnan henkilöstön tehtävänkuvien läpikäyminen tehdään huhtikuun 2020 loppuun mennessä ja kehityskeskustelujen ja tehtävänkuvien läpikäymisen perusteella laaditaan koko kunnan henkilöstön kattava henkilöstösuunnitelma vähintään talousarvion suunnitelmavuosiksi. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia perusturvan palvelualueella ei ole mahdollista jatkaa yhteistoimintaneuvotteluja. Vallitsevassa akuutissa tilanteessa kehityskeskustelujen läpi käyminen henkilöstön osalta perusturvan palvelualueella on mahdotonta, joten kunnanhallitus päätti, että poikkeustilanteen takia yhteistoimintaneuvottelut keskeytetään perusturvan palvelualueen henkilöstön osalta. Neuvottelujen jatkamiseen palataan myöhemmin akuutin poikkeustilanteen rauettua. Muilla palvelualueilla neuvotteluja jatketaan sovitun aikataulun mukaisesti.

Mahdollisista koronavirustilanteen aiheuttamista henkilöstötoimista päätetään erikseen. Kunnan yhteistyötoimikunta on koolla torstaina 26.3., jolloin ajantasaista tilannetta käydään läpi luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen kanssa.

Seuraava kunnanhallitus pidetään 30.3.2020.

Lisätietoja: Anni Hakala, puh. 040 735 6560, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok