FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Koronatilanne on viimeisten viikkojen aikana kohentunut Keski-Suomen alueella niin, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) totesi 26.4.2021 kokouksessaan, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt perusvaiheeseen (tiedote).Rokotukset ovat edenneet hyvin ja kokonaistilanne kehittyy suotuisasti. 

Hyvä kehitys näkyy myös voimassa olevissa rajoituksissa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uuden kokoontumisrajoituksia koskevan päätöksen. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 1.-16.5. voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöäedellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistäAluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat Petäjävedellä edelleen. Koronatilanne on kunnassa rauhallinen, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin. Tämän vuoksi voimassa olevia suositusten ja rajoitusten noudattaminen on erittäin tärkeää. Petäjäveden kunnan koronajohtoryhmä on kokoontunut 27.4. ja tehnyt seuraavia kuntakohtaisia linjauksia: Petäjäkodin ja ikääntyneiden päivätoiminnan osalta jatketaan voimassa olevia rajoituksia 16.5. saakka. Liikuntasalien ilta- ja viikonloppuvuorot ovat edelleen peruttuina toukokuun ajan. Miilun liikuntasalin osalta rajoitus jatkuu kuntavaalien vuoksi 13.6. saakka. Muiden vapaa-aikapalveluiden kuten esim. kirjaston, kuntosalin ja nuorisotalon osalta noudatetaan 1.5. alkaen 20 hengen rajoitusta. 

Edelleen on erityisen tärkeää, että jokainen huolehtii käsihygieniasta ja välttää kaikkia lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä. Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.Petäjäveden koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeasti.

Koronatesteihin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen sivuilta.

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suosituksetkoronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Lisätietoja: kunnanjohtaja Mikko Latvala, puh. 040 190 6904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok