FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kuntaliiton kuntalaistutkimus on osa Erilaistuva KuntaSuomi 2025 tutkimusohjelmaa. Tutkimukseen liittyvä kuntalaiskysely toteutettiin touko-kesäkuussa 2020 ja siihen osallistui yhteensä 43 tutkimuskuntaa. Myös Petäjävesi on yksi tutkimuskunnista. Tutkimuskunnat ovat erikokoisia- ja tyyppisiä kuntia eri puolelta Suomea. Voit tutustua Kuntalaistutkimukseen Kuntaliiton verkkosivuilla.

Kuntaliiton kuntalaistutkimus selvitti kuntalaisten näkemyksiä kunnan eri palvelujen järjestämisestä. Petäjävedellä korostui tyytyväisyys varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen hoitamiseen. Yli 80 prosenttia vastaajista piti varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja vuosiluokkien 1-6 perusopetusta melko tai erittäin hyvin hoidettuna. Palvelutyytyväisyys oli hieman alemmalla tasolla kaikkien tutkimuskuntien osalta perusopetuksen 7-9 vuosiluokkien osalta. Toisen asteen koulutuksen osalta lukiokoulutukseen tyytyväisiä oli 73 prosenttia vastaajista. Ammatillisen koulutuksen osalta tyytyväisyys oli muita tutkimuskuntia alemmalla tasolla sen ollessa vain 31 prosenttia.

Muihin tutkimuskuntiin verrattuna Petäjäveden vastauksissa korostui korkea tyytyväisyys varhaiskasvatus- ja esiopetuspalveluihin. Varhaiskasvatuksen osalta vastaajista 83 prosenttia ja esiopetuksen osalta 85 prosenttia vastaajista oli melko tai erittäin tyytyväinen kyseisten palvelujen hoitamiseen. Vastaavat luvut muiden alle 5000 asukkaan tutkimuskuntien osalta olivat 75 prosenttia ja 78 prosenttia.

Lisäksi Petäjäveden osalta vastauksissa korostui varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden hyvä saatavuus ja saavutettavuus. Perusopetuksen osalta noin 90 % vastaajista piti palvelua melko tai erittäin hyvin saatavana ja saavutettavana.  Tulokset saatavuuden ja saavutettavuuden osalta olivat selkeästi muita tutkimuskuntia korkeammalla tasolla. Ainoastaan ammatillisen koulutuksen saatavuus ja saavutettavuus oli huomattavasti muita tutkimuskuntia alhaisemmalla tasolla. Ammatillisen koulutuksen saatavuuteen ja saavutettavuuteen tyytyväisiä oli 24 prosenttia vastaajista.

Sivistystoimenjohtaja Timo Holmin mukaan kuntastrategiassa esille nostettu tavoite laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ja opetuksesta näyttää kyselyn tulosten perusteella toteutuvan. ”Mukava myös huomata, että näiden palvelujen saavutettavuus on vastaajien mielestä näin korkealla tasolla. Ammatillisen koulutuksen osalta on ymmärrettävää, että saavutettavuus koetaan alhaiseksi, koska sitä ei meillä enää ole omassa kunnassa tarjolla.” kommentoi Holm.

Lue lisää Kuntaliiton verkkosivuilta: https://www.kuntaliitto.fi/tiedotteet/2021/kuntalaiset-aiempaa-tyytyvaisempia-perusopetukseen-ja-lukiokoulutukseen

Pääset tutkimaan tuloksia tarkemmin tästä linkistä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok