FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tiedote 5.10.2021

Tartuntaluvut KSSHP:n alueella ovat vahvassa nousussa – Nyrkki suosittelee rokotuksen ottamista viimeistään nyt. 

Keski-Suomen koronanyrkki on kokouksessaan 4.10.2021 todennut KSSHP:n alueen jatkavan epidemiologisen tilannekuvan puolesta perustasolla, vaikkakin alueen tartuntamäärät ovat nousussa (tiedote). Tartunnat ovat saaneet alkunsa ystäväpiireistä, juhlista, ravintoloista ja tapahtumista sekä oppilaitoksista. Sairastuneet ovat olleet pitkälti rokottamattomia tai kerran rokotettuja, joten Nyrkki haluaakin painottaa rokotteen ottamisen merkitystä kaikille niille, joille se on mahdollista. Täyden rokotussarjan saaneista sairastuneita on vain vähän ja heistä suurimmalla osalla on jokin riskitekijä, joka vaikuttaa rokotteen tehokkuuteen. Sairaalakuormitus ei toistaiseksi ole Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella nousussa. 

 

Maskia kannattaa valtakunnallisen suosituksen purkamisesta huolimatta käyttää yhä monissa tilanteissa 

Nyrkki suosittelee maskin käyttämisen jatkamista THL:n linjauksen mukaisesti yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä ja esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä. Maskia kannattaa käyttää myös ulkona, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollossa jatketaan maskin käyttämistä kaikissa lähikontakteissa toistaiseksi. Maski tarjoaa suojaa koronaviruksen lisäksi myös muita syksyllä leviäviä tauteja, kuten influenssaa ja flunssaa vastaan. Tarkemmat tiedot THL:n päivitetystä maskisuosituksesta voit lukea tääl.

Petäjävedellä rajoituksia aletaan purkaa vaiheittain 

Petäjäveden kunnan osalta koronajohtoryhmä on linjannut 5.10.2021 voimassa olevien rajoitusten ja ohjeiden jatkon seuraavasti: 1. kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella 15.10.2021 saakka. 2. kunnan työntekijöiden etätyösuositus päättyy 15.10.2021 3. kunnan palveluissa on maskisuositus voimassa 31.10.2021 asti. Kunnan tilojen ja palveluiden käyttäjien turvallisuuden vuoksi on edelleen syytä noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä

Koronatesteihin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen sivuilta.

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

 

Lisätietoja: kunnanjohtaja Mikko Latvala, puh. 040 190 6904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok