FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Varhaiskasvatuspalveluihin hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Lakisääteinen oikeus paikkaan edellyttää, että hakemus on jätetty neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Paikasta pyritään ilmoittamaan perheille viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkamista. Mikäli tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Lapsella on oikeus kunnalliseen varhaiskasvatukseen vanhempainrahakauden päättymisen jälkeen oppivelvollisuuden alkuun asti. Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona lapsen vanhemmat voivat valita kotihoidon tuen, kun nuorin lapsi on alle 3-vuotias, tai yksityisen hoidon tuen. Lisätietoa lasten hoidon tuista Kelan verkkosivuilta.

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä lomakkeella.

Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuonna 2022-2023

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 24.1. – 20.2.2022 välisenä aikana. Kaikkien esiopetuspaikkaa haluavien tulee jättää esiopetushakemus. Oppivelvollisuutta edeltävään esiopetukseen osallistuminen on maksutonta. Perusopetuslain mukaista esiopetusta järjestetään koulun työaikaa seuraten vähintään 700 tuntia lukuvuodessa. Petäjävedellä esiopetusta järjestetään Petäjäkallion ja Kintauden päiväkodeissa.

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia vuonna 2017 syntyneitä lapsia. Lisäksi oikeus maksuttomaan esiopetukseen koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, paikkaa haetaan esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä samalla lomakkeella.

Esiopetukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Esiopetuspaikoista ilmoitetaan perheille 30.4.2022 mennessä.

Lisätietoja varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta saa kunnan verkkosivuilta sekä

varhaiskasvatusjohtaja Sanna Ruuthilta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 436 4895

Kirkonkylän alueen osalta Saara Heikkiseltä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 700 1879

Kintauden osalta Sanna Vilhuselta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 747 387.

 

Peruskouluun ilmoittautuminen lukuvuonna 2022-2023

Kouluun tulee ilmoittautua 11.3.2022 mennessä. Kouluun ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Pääset tutustumaan koulujen pedanet -sivuihin alla olevista linkeistä:

Kouluihin tutustumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Ensimmäiselle luokalle ilmoitetaan vuonna 2015 syntyneet tai aikaisemmin lykkäystä saaneet lapset. Myös koulun alkuun mennessä kuntaan muuttavat muutkin lapset tulee ilmoittaa kouluun. Lisätietoja koulunjohtajilta:

  • Kirkonkylän koulu Hanna-Maria Jylhä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 634 2595
  • Kintauden koulu Heikki Tyrväinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 327 724.

 

1-2 luokkalaisen iltapäivätoiminta                                                                           

Iltapäivätoimintapaikka pyritään järjestämään kaikille hakijoille. Erityisen tuen päätöksellä myös vanhemmat lapset ovat oikeutettuja iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoimintaan haetaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä.

Toimintaan voi hakea myös kesken lukuvuoden, tällöin erillinen hakulomake löytyy koulujen pedanet -sivujen kautta. Erilliset hakemukset osoitetaan kyseisen koulun koulunjohtajalle.

Tutustu iltapäivätoimintaan koulujen pedanet -sivuilla:

 

Lisätietoja esiopetus- ja koulukuljetuksista saa sivistystoimenjohtaja Timo Holmilta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 567 9702.

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok