FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Aluehallintovirasto määrää asiakas- ja yleisötiloista vastaavat toimijat järjestämään tilojen käytön siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Samalla kokoontumisrajoitukset kiristyvät. Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kielletään sisä- ja ulkotiloissa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Uudet määräykset ovat voimassa kuukauden ajalla 23.1.- 20.2.2022. (Tiedote)

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja (esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit). Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Määräys tilojen käytöstä koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. 

Toimijan pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Jos toimija edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistuvilta koronapassia, myös tieto siitä tulee kirjata suunnitelmaan. Suunnitelma on pidettävä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Petäjäveden kunnan julkisissa palveluissa (mm. kirjasto, sisäliikuntatilat, perhekeskus ja nuorisotalo) noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. Tiloihin laaditaan suunnitelma siitä, millä toimilla estetään asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä.

Petäjävedellä voimassa olevat koronatoimet

  1. Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella. Ovet ovat kiinni ja asioinnit on sovittava etukäteen. 
  2. Kunnan työntekijät tekevät etätyötä soveltuvin osin. 
  3. Kunnan palveluissa on vahva maskisuositus. Petäjäkodilla ja Pihlajarinteellä vierailijoilta edellytetään maskin käyttöä.
  4. Petäjäkodin ja Pihlajarinteen vierailijoita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen, koska myös rokotetut henkilöt voivat levittää tautia. Vierailut sairaana tai lievissäkin oireissa on ehdottomasti kielletty.
  5. Kunnan julkisissa palveluissa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. 
  6. Kokouksissa suositaan etäyhteyksiä.
  7. Kulttuuritoimi ei järjestä yleisötapahtumia sisätiloissa.
  8. Ikäihmisten ja Ankkurin päivätoiminnat, kuntouttava työtoiminta sekä työ ja toiminta Onnela jatkavat joulutaukoaan.
  9. Solikkosalissa ei ole tarjolla ruokailua 5.1. alkaen.

Nämä rajoitukset ja ohjeet ovat voimassa 31.1.2022 asti. Tilanteen muuttuessa muutoksia voidaan tehdä jo aiemmin ja niistä tiedotetaan erikseen. 

Kunnan tilojen ja palveluiden käyttäjien turvallisuuden vuoksi on syytä noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Lisätietoja: kunnanjohtaja Mikko Latvala, puh. 040 190 6904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok