FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Keski-Suomen Yritysidean uusille yrittäjille suunnatut neuvontapalvelut tulivat Petäjäveden kunnan asukkaiden saataville 1.3.2022. K-S Yritysidea tarjoaa maksutonta tietoa, neuvontaa ja sparrausta liiketoiminnan aloittamiseen. Gradian tuottamien K-S Yritysidean palveluiden piirissä ovat Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Konneveden, Laukaan, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten asukkaat.

K-S Yritysidean neuvontapalvelu koostuu monipuolisista infotilaisuuksista, ryhmävalmennuksista sekä henkilökohtaisesta neuvonnasta. Infotilaisuuksien teemoina ovat mm. liikeidean jalostaminen, omistajanvaihdokset ja sivutoimisen yrittäjyyden mahdollisuudet. Henkilökohtaisessa neuvonnassa tuetaan alkavan yrityksen liiketoimintasuunnitelman rakentamisessa sekä osaamisen kehittämisessä. K-S Yritysidean asiakaspalvelu on alkavien yrittäjien käytettävissä nopeasti ja vaivattomasti osoitteessa yritysidea.fi.

”Palvelun laajeneminen maakunnassa on osoitus K-S Yritysidean palvelumallin ja asiakaspalvelun toimivuudesta. Tuottamalla yritysten neuvontapalvelua haluamme olla mukana edistämässä alkavaa yrittäjyyttä Keski-Suomessa ja palvella toimivia yrityksiä osaamisen kehittämisen palveluissa”, kertoo Gradian yksikönjohtaja Kaija Haapasaari.

Vuoden 2021 aikana lähes 450 yritystoimintaa suunnittelevaa asiakasta Keski-Suomessa

K-S Yritysidean maksuton yritysneuvonta palveli vuoden 2021 aikana lähes 450 yritystoimintaa suunnittelevaa asiakasta Keski-Suomessa. Palvelun tuella käynnistettiin 168 uutta yritystä. Ensimmäisen kokonaisen toimintavuoden aikana palvelu on löydetty hyvin niin Jyväskylässä kuin muissa palvelualueen kunnissa.

Murros työelämässä sekä digitaalisuuden tuomat uudet mahdollisuudet myös muilla kuin varsinaisilla ICT-aloilla ovat rohkaisseet monia toteuttamaan unelmia yrittäjyydestä. Oman työn johtaminen sekä yrittämisen tuoma vapaus houkuttelevat edelleen yrittäjäksi aikovia.

”Vaikka maailmanlaajuinen pandemia on iskenyt joihinkin toimialoihin raskaalla kädellä, työelämän vakiintuneiden toimintatapojen muutos vastaavasti luo uusia yrittämisen paikkoja”, toteaa Haapasaari.

K-S Yritysidean asiakaskunnassa selkeää kasvua on ollut sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yrittäjyydessä. Sote-alalle on perustettu paljon yrityksiä, mikä on seurausta väestön ikääntymisestä sekä uusista palvelutarpeista. Naisten osuus uusien yritysten perustamisessa on kasvussa: vuonna 2021 K-S Yritysidean asiakkaista 60 % oli naisia. Korkeasti koulutetut perustavat edelleen vilkkaasti yrityksiä. K-S Yritysidean alueella jo yli puolella uusista yrittäjistä on korkeakoulutausta. Yrittäjyys uravaihtoehtona kiinnostaa laajasti eri taustaisia ihmisiä. Yrittäjyyteen siirrytään aktiivisesti palkkatöistä yksityiseltä ja julkiselta sektorilta, suoraan valmistumisen jälkeen sekä työttömänä.

”K-S Yritysidean palvelun käynnistymisen myötä Gradian rooli Keski-Suomen yrittäjyyden ekosysteemissä on vahvistunut. Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että yritystoimintaa suunnitteleva saa joustavasti palvelua tarpeidensa mukaan ja eri organisaatioiden edustajat osaavat ohjata asiakkaan oikeaan palveluun”, toteaa K-S Yritysidean operatiivisesta toiminnasta vastaava yrityskehitysasiantuntija Petrikki Tukiainen.

Lisätietoja:

Petrikki Tukiainen, yrityskehitysasiantuntija, K-S Yritysidea, puh. 040 341 5850
Kaija Haapasaari, yksikönjohtaja, Gradia Jyväskylä, Liiketoiminta ja työelämäpalvelut, 040 341 5180

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok