FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tiedote 20.12.2022

Petäjäveden kunnanhallituksen 19.12.2022 päätöksiä

Työterveydenhuollon hankinta ajalle 1.2.2023-31.12.2028

Petäjäveden kunnan työterveyshuollon sopimus päättyy tammikuun 2023 loppuun. Työterveyshuollon palvelut Petäjäveden kunnalle on tuottanut Pihlajalinna Oyj. Työterveyshuolto on kilpailutettu vuonna 2018 yhdessä Konneveden ja Toivakan kuntien kanssa. Petäjävesi on valmistellut yhdessä Konneveden ja Toivakan kuntien kanssa myös uuden työterveyshuollon kilpailutuksen, jonka pohjalta valitaan työterveyshuollon palveluntarjoaja vuosille 2023-2028.

Kilpailutusyksikkönä on toiminut Konneveden kunta. Konneveden kunta tekee lopullisen hankintapäätöksen yhteishankinnasta, mutta ennen tätä päätös edellyttää myös Toivakan ja Petäjäveden kuntien kunnanhallitusten käsittelyä. Jokainen kunnista tekee oman hankintasopimuksensa kunnanhallitusten päätösten saatua lainvoiman. Konneveden kunnanhallitus käsittelee asiaa 19.12.2022.

Kilpailutuksen pohjalta saatiin yksi tarjous Mehiläinen Oy:ltä. Tarjous täyttää vaaditut ehdot. Tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteella tarjouksista valitaan vertailuhinnaltaan halvin.

Kunnanhallitus päätti, että Petäjäveden kunnan työterveyspalvelut ajalle 1.2.2023-31.12.2028 järjestää Mehiläinen Oy. Päätös on ehdollinen edellyttäen myös Toivakan ja Konneveden kuntien mukaantuloa sekä Konneveden kunnan kilpailutusyksikkönä tekemää myönteistä hankintapäätöstä.

Petäjäveden seurayhtymän sopimuksen päivittäminen

Petäjäveden Seurayhtymän toiminnan tarkoituksena on kunnan ja osakasseurojen kanssa tuottaa kaikille kuntalaisille tarkoitettuja laadukkaita ja edullisia liikuntapalveluja. Osakkaina ovat Petäjäveden kunta, Petäjäveden Petäjäiset ry sekä Petäjäveden Tempo ry. Tällä hetkellä Seurayhtymässä päätösvaltaa käyttää viisihenkinen johtokunta, jossa on kaksi edustajaa molemmista seuroista ja yksi kunnasta.

Seurayhtymän sopimuksessa on ilmennyt päivitystarpeita ja sopimuksen valmistelun yhteydessä päädyttiin esittämään muutosta Seurayhtymän hallinnolliseen rakenteeseen. Jatkossa Seurayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttää seurayhtymän kokous, johon kuuluu kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitut: 1. Petäjäveden kunnan kuntarakennelautakunnan ja hyvinvointilautakunnan nimeämät kaksi kunnan edustajaa, 2. Petäjäveden Tempo ry:n nimeämät kaksi edustajaa, joista toinen on ry:n hallituksen puheenjohtaja, sekä 3. Petäjäveden Petäjäiset ry:n nimeämät kaksi edustajaa, joista toinen on ry:n hallituksen puheenjohtaja. Seurayhtymän kokous päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta, talousarvion ja toimintasuunnitelman vahvistamisesta, sekä kuntosalikortin ja avantouimareiden maksujen vahvistamisesta. Seurayhtymän toiminnasta vastaa johtokunta, johon kuuluu kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitut kunnanhallituksen nimeämä edustaja sekä edustaja kustakin osakasseurasta.

Kunnanhallitus hyväksyi päivitetyn sopimuksen Petäjäveden Seurayhtymän toiminnasta.


Sopimus ICT-palveluiden tuottamisesta Keski-Suomen hyvinvointialueelle vuonna 2023

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen Keski-Suomen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Oleellista siirtymässä on palveluiden jatkuvuus ja kunnissa toimivien ICT-ratkaisujen ja infrastruktuurien siirto hyvinvointialueelle. Muutoshankkeen tiiviin aikataulun vuoksi kaikkia ICT-palveluita ei ehditä siirtämään kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023 mennessä. Tästä johtuen kunnat tuottavat hyvinvointialueelle osan ICT-palveluista vielä siirtymäaikana vuonna 2023, millä varmistetaan palveluiden toimivuus sekä ammattilaisille että asiakkaille/potilaille. Hyvinvointialue korvaa kunnalle tämän tuottamien ICT-palveluiden kustannukset sopimuksen perusteella. Sopimus on voimassa siirtymäkauden ajan 1.1.2023-31.12.2023.

Kunnanhallitus hyväksyi Petäjäveden kunnan ja Keski-Suomen hyvinvointialueen välisen sopimuksen ICT-palvelujen tuottamisesta Keski-Suomen hyvinvointialueelle vuonna 2023.

Muita päätöksiä 

Kunnanhallitus käsitteli liikkeen luovutusta Keski-Suomen hyvinvointialueelle ja hyväksyi henkilöstön siirtosuunnitelman ja siirtosopimuksen sekä totesi liikkeen luovutusta edeltävän yhteistoiminnan päättyneeksi.  Kunnanhallitus käsitteli myös liikkeen luovutusta Keuruun kaupungin, Petäjäveden ja Multian kuntien sekä Keski-Suomen hyvinvointialueen yhteiseen ateriapalveluyhtiöön ja totesi liikkeen luovutusta edeltävän yhteistoiminnan päättyneeksi. Lisäksi kunnanhallitus hyväksyi konsernipalvelujen laskujen hyväksyjät vuodelle 2023.

Täyttöluvat ja henkilöstöasiat

Kunnanhallitus myönsi täyttöluvat kirjanpitäjän ja koulusihteerin toimiin sekä palkkasihteerin virkaan. Lisäksi kunnanhallitus päätti kunnan henkilöstöetuuksista vuodelle 2023. Henkilöstöetuudet järjestetään hyvinvointi- ja kulttuuripalvelusetelein, joiden enimmäisarvon on 70,00 euroa/henkilö.

Kunnanhallituksen pöytäkirja on luettavissa 21.12.2022 kokonaisuudessaan kunnan verkkosivuilla www.petajavesi.fi.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Mikko Latvala, puh. 040 190 6904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok