FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

karttapaikkaV3

Koko kunnan kattavan rakennusten ja asuntojen osoitejärjestelmää tarvitsevat ensisijaisesti turvallisuusviranomaiset. Osoitejärjestelmän puuttuminen alueelta tai sen toimimattomuus heikentää merkittävästi pelastustoimintaa ätätilanteessa. Hätäkeskukset tarvitsevat oikeat ja tarkat osoitetiedot, jotta apua antavat viranomaiset voidaan ohjata kohteeseen nopeasti ja varmasti.Toimiva jakeluliikenne, palvelu- ja muun liiketoiminnan tarpeet sekä matkailu ja vapaa-ajan liikkuminen edellyttävät kattavaa, ajantasaista ja jatkuvasti saatavilla olevaa rakennusten osoitetietoa ja yhtenäistä osoitetietojärjestelmää.

Pelkästään se, että kunta antaa kiinteistölle osoitteen, ei yksin riitä. Kiinteistön omistajan täytyy huolehtia, että kiinteistön osoitenumero on maastoon merkitty asianmukaisesti.

Teiden nimikilpien sijoittaminen

Kunnan osoitejärjestelmän mukaisten katujen ja teiden nimikilpien pystyttämisestä vastaa kunta.

Osoitenumeromerkintä

Kunta antaa rakennukselle osoitenumeron ja kiinteistön omistajan velvollisuus on asettaa numerokilpi. Katso kuntaliiton suositukset numerokilvistä tästä linkistä.

Maanmittauslaitoksen palveluista

Maanmittauslaitoksen palveluidenn kautta pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin ja ilmakuviin. Voit hakea karttoja koko Suomesta mm. paikannimillä ja koordinaateilla.

Karttahaun lisäksi palvelusta löytyy monia muita ominaisuuksia, kuten koordinaattien muunnos ja karttalinkin tekeminen. Palveluidenn kautta voit myös tilata erilaisia painettuja karttoja. Palvelu on tarkoitettu yksityisille henkilöille. Se on kaikille avoin ja maksuton, eikä palvelun käyttö vaadi rekisteröitymistä jos ei halua.

Petäjäveden kunta ilmoittaa aina osoitemuutokset maanmittauslaitokselle ja he päivittävät muutokset kansalaisen karttapaikalle kolmen kuukauden välein.

Kansalaisen karttapaikka
Paikkatietoikkuna

Osoiteasioissa ota yhteyttä:

Kiinteistösihteeri Merja Kapanen
puh. 0400 533 164
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)petajavesi.fi

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok