Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä apua ympäri vuorokauden
Kun tarvitset apua, tukea ja turvaa äkillisen ja järkyttävän kriisin kohdatessa, ota yhteyttä Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystykseen.
Saat apua yhdestä numerosta 014 266 0149 ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömästi.
Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voi ottaa yhteyttä, kun kohtaa äkillisen ja järkyttävän tilanteen. Se voi olla esimerkiksi läheisen kuolema, itsemurha tai itsemurhayritys, onnettomuus, tulipalo, väkivallan uhriksi joutuminen, vähältä piti -tilanne tai vakava kuolemaan johtava sairaus. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Palvelut ovat maksuttomia.
Sosiaali- ja kriisipäivystyksen apu voi olla kiireellistä sosiaalityötä, psyykkistä ensiapua heti kriisitilanteen jälkeen tai akuuttia kriisityötä, joka käsittää myös kriisitapaamisia yksittäisille henkilöille, perheille tai ryhmille.
Kriisikeskus Mobile palvelee 1.1.2022 alkaen arkisin maanantaista torstaihin kello 8–20 ja perjantaisin kello 8–17, numerossa 044 788 8470, Matarankatu 2 (D-ovi), Jyväskylä.
www.jyvaskyla.fi/hatatilanteet_ja_paivystys/sosiaalipaivystys
Sosiaali- ja kriisipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen
Sosiaali- ja kriisipäivystys järjestää kiireelliset ja välttämättömät sosiaalipalvelut sekä akuutin kriisiavun kaikenikäisille.
Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa tarvitessaan itse apua tai huomatessaan toisen välittömän avun tarpeen. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.
Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee ympärivuorokautisesti seuraavien kuntien alueella: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski.
Yhteydenotot
Suoran puhelinnumeron kautta, puh. 014 266 0149
Mikäli sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa yleisen hätänumeron 112 kautta
Milloin yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen
Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen esimerkiksi, kun tilanne vaatii kiireellistä sosiaalityön arviota tai välittömiä toimenpiteitä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi:
- huoli lapsesta tai perheen tilanteesta
- akuutti väkivalta tai sen uhka perheessä
- huoli vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä
Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa akuuttia kriisiapua traumaattisissa kriisitilanteissa. Akuutilla traumaattisella kriisillä tarkoitetaan äkillistä ja yllättävää tapahtumaan, johon ei ole voinut varautua. Ota yhteyttä, kun kohtaat äkillisen kriisitilanteen kuten:
- läheisen kuolema
- läheisen itsemurhayritys
- onnettomuudet (esim. tulipalo)
- väkivallan tai vakavan rikoksen uhriksi joutuminen
- vakava oma tai läheisen kuolemaan johtava sairaus
Voit ottaa yhteyttä myös huomatessasi, että joku muu tarvitsee kiireellistä apua.
Soita hätänumeroon 112, kun tarvitset paikalle kiireellisesti ambulanssin, palokunnan tai poliisin tai oma tai jonkun muun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö on vaarassa.
Psykososiaalinen tuki suuronnettomuustilanteissa
Organisoimme psykososiaalista tukea suuronnettomuuksissa ja erityistilanteissa. Psykososiaalinen tuki kattaa kiireellisen sosiaalityön ja akuutin kriisityön.
Ota yhteys oman kuntasi sosiaalitoimeen
Ohjaus ja neuvonta arkisin ma-pe 9- 10 puh. 046 923 6506
- kun tilanteesi voidaan hoitaa virka-aikana kunnan sosiaalitoimessa kenenkään turvallisuuden vaarantumatta
- kun asiasi vaatii rahan käsittelyä, laskujen maksamista tai tilisiirron tekemistä
Yleinen hätänumero 112.