FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

”Kaikkea se piru hulluilla teettää” tuumaavat kierrätysmateriaaleista kielisoittimia valmistavat mäntsäläläinen Eero Lehtinen ja petäjävetinen Jukka Mäkelä. Näyttely herättää ihmettelemään materiaalien moninaisuutta ja suomalaista luovaa hulluutta.

Soittimien rakentaminen vaatii kädentaitojen lisäksi eri materiaalien tuntemusta sekä tietämystä äänen fysikaalisista ominaisuuksista, soinnin ja voimakkuuden synnystä. Myös soittimien käytettävyys ja esteettisyys ovat soitinrakentajille tärkeitä. Molempia tekijöitä yhdistää perinteisten soittimien valmistaminen käsillä olevista materiaaleista sekä into kekseliäisiin kokeiluihin. Näyttelyssä on esillä myös uusiosoittimia, jotka johdattavat musiikin alkukantaisille juurille.

Näyttelyn soittimet avaavat tekijöidensä soitinrakennuksen filosofiaa, persoonia ja esteettistä muotokieltä. Molemmat soitinrakentajat ovat myös esiintyviä muusikoita. Soittimet eivät valmistu suunnittelun ja rakentamisen aikana, vaan vasta soittajan esiintyessä.

Näyttely Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 11.3. - 28.5.2023. Katutason näyttelyihin on vapaa pääsy. Museo avoinna ti-su klo 11-18.

Lisätiedot näyttelystä museon verkkosivuilta. 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok