FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjäveden vanhan kirkon kesäkonsertit ovat nyt myynnissä

Unescon maailmanperintökohde Petäjäveden vanhalla kirkolla järjestetään tulevana kesänä neljä konserttia. Konserttisarjan liput ovat nyt myynnissä Petäjäveden vanhan kirkon verkkosivuilla www.petajavedenvanhakirkko.fi. konserttikohtaisesti linkistä ”Osta lippusi tästä”.

Petäjäveden vanhaan kirkkoon mahtuu kerralla 260 henkilöä, joten konserttilippuja on myynnissä rajallinen määrä.

Konsertti maailmanperintökohteessa

Petäjäveden vanha kirkko on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja olennainen osa keskisuomalaista kulttuuriperintöä. Konserttipaikkana kirkko tarjoaa maailmanluokan kulttuurihistorialliset puitteet sekä esiintyjille että yleisölle.

Konsertin yhteydessä voi nauttia kahvion tarjoiluista ja tukea samalla paikallista yhdistystoimintaa tai 26.7. Rajattoman konsertissa Keski-Suomen maailmanperintökeskuksen rakentamista Petäjäveden vanhan kirkon yhteyteen. Kahviossa maksutapana käy ainoastaan käteinen.

Päivällinen Petäjävedellä ennen konserttia?

Maatilamatkailu Kumpunen (12.7. ja 26.7.) ja Lemettilän tila (5.7. ja 19.7.) tarjoavat päivällisiä ennen konserttien alkua etukäteisvarauksella.

Lisätiedot ja varaukset Maatilamatkailu Kumpunen (puh. 040 7315 299, posti(at)kumpunen.fi) tai Lemettilän tila (vanhempi emäntä Hanna Hautamäki puh. 050 414 7275 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Lisätietoja kesäkonserteista:
www.petajavedenvanhakirkko.fi
Petäjäveden vanhan kirkon henkilökunta
puh. 040 582 2461
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

5.7. klo 19 Fiinin musiikin orkesteri

Tässä konsertissa Unesco kohtaa Unescon. Fiinin musiikin orkesteri tulee Kaustiselta ja kaustislainen viulunsoitto nousi Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon v. 2021. Soittajisto koostuu kaustislaisista ammattimuusikoista ja harrastajista. He ovat luoneet uraa mm. Suomen kansallisoopperan orkesterissa, Umeå sinfoniettassa, RSO:ssa, Vaasan kaupunginorkesterissa ja kansanmusiikin ammattiyhtyeessä Tallarissa. Fiinin musiikin orkesteri tarjoaa Unesco-henkistä ohjelmaa tutuista taidemusiikin klassikoista Konsta Jylhän parhaisiin. Konserttimestarina toimii Siiri Virkkala. Mukana myös Näppäripedagogiikan isä, viulisti ja mestaripelimanni Mauno Järvelä.

12.7. klo 19 Petri Laaksonen

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksosen tuotteliaasta kynästään ovat lähtöisin niin kansanlauluksi noussut Täällä Pohjantähden alla, kuin euroviisuhitit Eläköön elämäSata salamaaOot voimani mun sekä suuri määrä suosittuja iskelmiä, joululauluja, hengellistä musiikkia – klassikkorunoilijoiden teksteihin sävellettyjä laulelmia unohtamatta.
Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana vahvan ja persoonallisen äänen omaava Laaksonen on pidetty esiintyjä niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Hänen lauluissaan yhdistyy tarttuva melodisuus sekä vahva musiikin harmonian intensiivisyys, joka pitää kuulijan otteessaan. 60 vuotta täyttäneen Laaksosen juhlakonsertin ohjelmisto on tuhti kattaus Laaksosen monipuolisesta ja rakastetusta tuotannosta ”maan ja taivaan väliltä”.

19.7. klo 19 Ida-Elina

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar. Mielenkiintoa maailmalla herättävä persoona ja Suomi-lähettiläs Ida Elina on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Klassisen musiikin koulutuksen saanut ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut popkanteletar on tehnyt uraa uurtavaa työtä kantelemusiikin parissa. Taiteilija on jo 2010-luvun alkupuolelta saakka tehnyt kanteletta suurelle yleisölle tunnetuksi sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Vuonna 2015 Kanteleliitto myönsi hänelle Vuoden kantele -tunnustuksen. Hänen debyyttialbuminsa Songs of Freedom julkaistiin vuonna 2012 ja sen jälkeen hän on julkaissut säännöllisesti uutta musiikkia. Viimeisin albumi ”Capital Letters” julkaistiin kesällä 2022.

26.7. klo 19 Rajaton

On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen. Yhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Laaja skaala ei kuitenkaan ole itseisarvo, sillä musiikillinen sisältö on yhtyeelle aina tärkeämpää kuin muoto. Aivan omanlaisensa yhtye Rajaton onkin ennen kaikkea omien laulujensa ansiosta.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok