Kylä sijaitsee noin 20 kilometriä Jyväskylästä länteen. Lokakuussa 2010 Kintaudella oli 730 asukasta. Kintaus haluaa olla tulevaisuudessa hallitusti kasvava turvallinen kylä, jossa palvelut kehittyvät ja ympäristöä kunnioittava maaseutumaisuus säilyy.

 

LÄHIAJAN TAVOITTEET

Liikenneturvallisuuden parantaminen

Liikenneturvallisuutta parannetaan laatimalla Kintaudelle liikenneturvallisuussuunnitelma yhdessä ELY-keskuksen, Petäjäveden kunnan, Kintauden koulun ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Palvelujen lisääminen

Kylälle pyritään löytämään kaavoituksen yhteydessä paikka elintarvikekioskille. Kirjastopalveluita kehitetään yhdessä Petäjäveden kunnan kanssa.

Kyläläisten aktiivisuuden lisääminen

Kintauden kyläläisten aktiivisuutta pidetään yllä erilaisilla koko perheen tapahtumilla ja harrastustoiminnalla.

Viestinnän tehostaminen

Sisäistä ja ulkoista viestintää parannetaan pitämällä uudet internet -sivut ajan tasalla ja kerran vuodessa ilmestyvällä kylätiedotteella. Tiedotteessa kerrotaan kylän tapahtumista ja siitä löytyvät myös kylän yhdistysten vastuuhenkilöiden yhteystiedot.

Kierrätyksen lisääminen

Kyläyhdistys ja Petäjäveden kunta pyrkivät kehittämään jätehuoltoa, erityisesti kierrätystä, yhdessä alan yrittäjien kanssa.

Ulkoilumahdollisuuksien parantaminen

Luontopolku ja virikepuisto suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä kunnan ja maanomistajien kanssa. Laaditaan kartta luontokohteista ja nähtävyyksistä. (kehittämishanke)

Lisää kommentti

Turvakoodi
Päivitä

Pikalinkit

Kintaus
Puh.040 520 0780/Raija Kauppinen Kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

41920 Kintaus