artikkelikuva1.png

Tule mukaan kansainvälisen UNESCO:n maailmanperintökohteen kesätiimiin!

Petäjäveden vanha kirkko on yksi Suomen seitsemästä UNESCO:n maailmanperintökohteesta. Vanha kirkko lumoaa tuhannet kävijänsä ympäri maailman joka vuosi. Keskisuomalaisten talonpoikien vuosina 1763-1765 rakentama vanha kirkko kertoo pohjoismaisesta puukirkkoarkkitehtuurista ja on hirsirakentamisen taidonnäyte. Vanha kirkko on avoinna 1.6.-31.8. pääsääntöisesti joka päivä klo 10-18.

Oppaan tehtäviin kuuluu asiakaspalvelu ja vierailijoiden opastaminen sekä muut vanhan kirkon opaspalveluihin liittyvät tehtävät. Vanhan kirkon verkkosivut uudistuvat kesään mennessä ja oppaiden työhön sisältyy kirkon somemarkkinointia ja verkkosivujen päivittämistä. Oppaat osallistuvat myös kirkon tilastointiin ja tiliöimiseen. Edellytämme oppailtamme täysi-ikäisyyttä.

Petäjäveden vanhassa kirkossa vierailee kesällä paljon kansainvälisiä vieraita, joten opas tarvitsee hyvää kielitaitoa. Toivomme lisäksi, että olet asiakaspalveluhenkinen, joustava ja oma-aloitteinen sekä esiintymistaitoinen. Työ edellyttää valmiutta työskennellä viikonloppuisin. Kokemus oppaan työstä ja kiinnostus historiaan katsotaan eduksi. Huomaathan, että julkinen liikenne Jyväskylästä Petäjävedelle saattaa olla aikataulullisesti haastava kesän aikana.

Tarjoamme mahdollisuuden vahvistaa valmiuksiasi museotyöhön ja matkailukohteen markkinointiin kansainvälisessä ympäristössä osana innostavaa ja kehitysmielistä tiimiä. Toimitathan hakemuksesi ansioluetteloineen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vuosittain Petäjäveden vanhassa kirkossa vierailee noin 14 000 ihmistä ja vieraita saapuu yli 60 maasta. Vanha kirkko kiinnostaa turistien ja kongressivieraiden ohella erityisesti arkkitehtiopiskelijoita. Jyväskylän seudun koululaiset ovat tulleet vuosien ajan kirkolle saamaan maailmanperintökasvatusta. Kirkko on oikeutetusti nostettu Alvar Aallon rakennusten rinnalle yhdeksi maakunnalliseksi suosikkikohteeksi.

Tutustu Petäjäveden vanhaan kirkkoon somessa #petajavedenvanhakirkko #petajavesioldchurch

Yhteystiedot: Hankepäällikkö Katriina Holm puh. 040-480 6396 Työpaikan osoite: Vanhankirkontie 9, 41900 Petäjävesi
Palkkaus: 1400€/kk (+sunnuntailisät)
Työn luonne: kesätyö
Työ alkaa: sopimuksen mukaan touko-kesäkuussa
Työaika: kokopäivätyö
Työn kesto: 1-3 kk, 2,5 kk
Haku päättyy: 11.2.2019 klo 15
Jätä hakemus: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Yhteinen maailmanperintömme -näyttely nyt myös verkkonäyttelynä

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Museoviraston yhteistyönäyttely ”Yhteinen maailmanperintömme” kertoo havainnollisesti maailmanperintöprosessista sekä Suomen maailmanperintökohteista. UNESCOn maailmanperintöluetteloon on valittu runsaat 1 000 kohdetta eri puolilta maailmaa. Suomessa näitä kohteita on seitsemän, joista kuusi edustaa kulttuuriperintöä ja yksi luonnonperintöä. Maailmanperintöluetteloon pääseminen edellyttää, että kulttuuriperintökohde on inhimillisen luovuuden mestariteos tai edustaa merkittävää historiallista aikakautta tai tietyn kulttuurin perinteitä. Luonnonperintökohde voi kertoa maapallon historian kehitysvaiheesta, olla esimerkki käynnissä olevasta ekologisesta muutoksesta tai edustaa poikkeuksellisen kaunista maisemaa.

Yhteinen maailmanperintömme -näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä yhteisestä kulttuuriperinnöstämme. Näyttely viestii, että kulttuuriperintö kuuluu meille kaikille ja että meillä on myös vastuu siitä ja sen säilymisestä tuleville polville. Näyttelyyn liittyy myös erityisesti opintoryhmille tarkoitettu tehtävämateriaali. Näyttely toimii hyvin esimerkiksi ennakkoperehtymisenä ennen vierailua kohteessa niin yksittäiselle matkailijalle kuin koululaisryhmälle tai perheelle. Sivustolta löytyy tehtäväpaketti ja mallivastaukset kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Verkkonäyttelyyn pääset täältä.

 

Maailmanperintöpäivä ryhmille

Matkalla kuulet tarinaa Struven ketjusta, tilojen historiasta, tutustut Petäjäveden vanhaan kirkkoon ja vierailet lammasfarmilla, jossa myös mahdollisuus ostaa paikallistuotteita. Mukana matkalla opas Mari Putkonen.

Matkaohjelma

Bussimatka Korpilahden satamaan, jossa vierailu Höyry Galleriaan. Taidegalleria sijaitsee entisessä vuonna 1900 rakennetussa höyrysahassa. Emalipuu-kaupasta voi hankkia mukavaa itselle tai laadukkaat tuliaiset. Matka jatkuu Laukkalan Kartanoon ja kotimuseoon. Klo 12.00 tutustutaan Taipaleen tilaan, jossa nautimme lähialueen tuottajien raaka-aineista valmistetun lounaan. Taipaleen Tila on vanha sukutila, jossa viljelykset ja karja ovat luomutuotannossa.

Lounaalta jatkamme matkaa Petäjäveden vanhaan kirkkoon, jossa opastettu kierros. Kirkko on merkitty UNESCO:n maailmanperintöluetteloon pohjoismaisen puukirkkoarkkitehtuurin ja hirsirakentamistaidon pitkän perinteen edustajana. Matka jatkuu Lemettilän tilalle, jos juodaan kirkkokahvit. Tilaesittely pidetään maailmanperintöalueella sijaitsevassa Lemettilän kivinavetassa. Petäjäveden kunta on perustettu tilan vanhassa tuvassa vuonna 1868. Viimeisenä käyntikohteena on Hakamaan lammastila, taiteilija Veikko Hirvimäen syntymäkoti. Täällä voit myös tehdä ostoksia tilapuodissa.

Matkalla kuulet tarinoita myös Struven ketjusta. Struven ketju on kolmiomittausketju Pohjoisen jäämeren ja Mustanmeren välillä. Sillä selvitettiin maapallon muotoa ja kokoa 1800-luvulla. Struven ketju kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Maailmanperintökohteeksi valituista mittauspisteistä kuusi sijaitsee Suomessa. Mittauspisteet ovat historiallisesti tärkeitä, mutta myös erinomaisia näköalapaikkoja.

Hinta alkaen Jyväskylä, kun lähtijöitä vähintään 30 henkilöä. Ryhmänkerääjälle matka veloituksetta.
Kysy tarjous omalta paikkakunnaltasi ryhmat (at) pohjolanmatka.fi tai puh. 0201 303 304.
Puheluhinnat 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Katso Pohjolan Matkan esite maailmanperintöpäivästä täältä.