FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tartuntaluvut KSSHP:n alueella ovat vahvassa nousussa – Nyrkki suosittelee rokotuksen ottamista viimeistään nyt. 

Keski-Suomen koronanyrkki on kokouksessaan 4.10.2021 todennut KSSHP:n alueen jatkavan epidemiologisen tilannekuvan puolesta perustasolla, vaikkakin alueen tartuntamäärät ovat nousussa (tiedote). Tartunnat ovat saaneet alkunsa ystäväpiireistä, juhlista, ravintoloista ja tapahtumista sekä oppilaitoksista. Sairastuneet ovat olleet pitkälti rokottamattomia tai kerran rokotettuja, joten Nyrkki haluaakin painottaa rokotteen ottamisen merkitystä kaikille niille, joille se on mahdollista. Täyden rokotussarjan saaneista sairastuneita on vain vähän ja heistä suurimmalla osalla on jokin riskitekijä, joka vaikuttaa rokotteen tehokkuuteen. Sairaalakuormitus ei toistaiseksi ole Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella nousussa. 

Maskia kannattaa valtakunnallisen suosituksen purkamisesta huolimatta käyttää yhä monissa tilanteissa 

Nyrkki suosittelee maskin käyttämisen jatkamista THL:n linjauksen mukaisesti yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä ja esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä. Maskia kannattaa käyttää myös ulkona, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollossa jatketaan maskin käyttämistä kaikissa lähikontakteissa toistaiseksi. Maski tarjoaa suojaa koronaviruksen lisäksi myös muita syksyllä leviäviä tauteja, kuten influenssaa ja flunssaa vastaan. Tarkemmat tiedot THL:n päivitetystä maskisuosituksesta voit lukea tääl.

Petäjävedellä rajoituksia aletaan purkaa vaiheittain 

Petäjäveden kunnan osalta koronajohtoryhmä on linjannut 5.10.2021 voimassa olevien rajoitusten ja ohjeiden jatkon seuraavasti: 1. kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella 15.10.2021 saakka. 2. kunnan työntekijöiden etätyösuositus päättyy 15.10.2021 3. kunnan palveluissa on maskisuositus voimassa 31.10.2021 asti. Kunnan tilojen ja palveluiden käyttäjien turvallisuuden vuoksi on edelleen syytä noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä

Koronatesteihin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen sivuilta.

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

 

Maskisuositus

Petäjävedellä on voimassa vahva maskisuositus aikuisille ja 12-vuotta täyttäneille. Kouluissa suositus koskee oppilaita 6. luokasta lähtien.

Kiihtymistason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa turvavälejä ei voida säilyttää.
  • Kunnan yksiköissä vieraileminen
  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Lukiossa
  • Matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saavuttaessa matkustajien siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos matkustajilla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan: kaupat, pankki, kirjasto, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat ja elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat.

Kouluaikana ja koulukuljetuksissa 12-vuotta täyttäneille tarjotaan kertakäyttömaskit kunnan/koulun toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön sekä puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista. Lukion opiskelijoille annettua maskisuositusta jatketaan edelleen. Kunta/koulu tarjoaa maskit kaikkein haavoittuvimmassa taloudellisessa tilanteessa oleville.

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Lisätietoja tästä linkistä.

Kunnan henkilöstöstä maskisuositus on voimassa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Muissa kunnan yksiköissä maskeja on saatavilla niitä haluaville. Kunnan toimielinten kokouksissa suositellaan maskien käyttöä.

Kunnan palveluissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

 

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta järjestetään normaalina lähiopetuksena noudattaen THL:n ja OKM:n ohjeistuksia.

Edelleen on tärkeä noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Sairaana ei tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen.
  • Mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin.

OMAISTEN VIERAILUSUOSITUS PETÄJÄKODILLA

Vallitsevan koronaepidemian vuoksi pyydämme Petäjäkodilla vierailevia huomioimaan käsihygienian ja maskin käytön. Vierailethan Petäjäkodilla täysin terveenä.

 

Ainola: 050 4082918
Toivola: 050 4342176
Väinölä: 050 4342979
Kipinä: 040 1648024 
Kiertävä hoitaja: 040 5783007

 

Omaisten vierailusuositus Pihlajarinteellä 

Tapaamiset suositellaan järjestämään sään salliessa ulkona, jossa tulee noudattaa riittävän turvavälin lisäksi suojainten käyttöä sekä hyvää käsihygieniaa. Muussa tapauksessa tai asukkaan voinnin vuoksi tapaamiset on mahdollista toteuttaa turvallisuusohjeet huomioiden yhdenhengen asunnossa tai omassa huoneessa.

Sisätiloihin saapuessa käytetään aina huoneen lähintä ulko-ovea. Kädet pestään huolella ja käytetään maskia. Vierailijan tulee olla täysin terve, eikä hänellä saa olla korona-altistus taustaa.

Suosittelemme sopimaan vierailusta aina etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa ja jos on mahdollista, ajoittaa vierailu iltapäivälle.

Pihlajarinne hoitajat puh: 050 386 2983

Etätyö ja kunnanviraston palvelut

Kunnan työntekijöiden etätyösuositus päättyy 15.10.2021

Petäjäveden kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella 15.10.2021 saakka. Myös asiointipiste palvelee ajanvarauksella. Ajanvaraus infopuhelimen kautta ma-pe klo 9-14, puh. 014 2673 000. Virallinen sähköinen asiointikanava sähköpostitse on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse ja sähköpostilla: linkki yhteystietoihin.

Sosiaalipalvelut palvelee ajanvarauksella ma-pe. Päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 9-10 puh. 040 481 1356.

Kunnan toimistohenkilöstön etätyö on voimassa 31.8.2021 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta.

Seututerveyskeskuksen palvelut

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi. Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille Keuruun terveysasemalla. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen verkkosivuilla.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok