FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat ennallaan 30.4.2021 saakka 

Koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat Petäjävedellä ennallaan ainakin 30.4.2021 asti.Koronatilanne on kunnassa edelleen rauhallinen, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin. Tämän vuoksi voimassa olevien suositusten ja rajoitusten noudattaminen on erittäin tärkeää. Petäjäveden koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeasti.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) totesi 29.3.2021kokouksessaan, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa. Myöskään voimassa oleviin rajoituksiin ei nähty tarpeen tehdä muutoksia (tiedote).

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Päätös on tällä hetkellä voimassa 30.4.2021 saakka. Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston mukaan enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistää ja hygieniakäytännöistä

Edelleen on erityisen tärkeää, että jokainen huolehtii käsihygieniasta ja välttää kaikkia lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä. Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Koronatesteihin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen sivuilta.

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteestateesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suosituksetkoronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Maskisuositus

Petäjävedellä on voimassa vahva maskisuositus aikuisille ja 12-vuotta täyttäneille. Kouluissa suositus koskee oppilaita 6. luokasta lähtien.

Kiihtymistason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa turvavälejä ei voida säilyttää.
  • Kunnan yksiköissä vieraileminen
  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Lukiossa
  • Matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saavuttaessa matkustajien siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos matkustajilla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan: kaupat, pankki, kirjasto, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat ja elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat.

Kouluaikana ja koulukuljetuksissa 12-vuotta täyttäneille tarjotaan kertakäyttömaskit kunnan/koulun toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön sekä puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista. Lukion opiskelijoille annettua maskisuositusta jatketaan edelleen. Kunta/koulu tarjoaa maskit kaikkein haavoittuvimmassa taloudellisessa tilanteessa oleville.

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Lisätietoja tästä linkistä.

Kunnan henkilöstöstä maskisuositus on voimassa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Muissa kunnan yksiköissä maskeja on saatavilla niitä haluaville. Kunnan toimielinten kokouksissa suositellaan maskien käyttöä.

Kunnan palveluissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Tilaisuudet, tapahtumat ja kokoontuminen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräyksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueelle niin, että sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä voi olla enintään 10 henkilöä. Määräys on voimassa 30.4.2021 saakka.

Kaikki kunnan järjestämät yli 10 hengen tilaisuudet on peruttu AVI:n päätöksen mukaisesti 30.4.2021 saakka.

Harrastus- ja muu vapaa-ajan toiminta

Kirjasto on avoinna normaalien aukioloaikojensa puitteissa, mutta asiakasmäärä on rajattu kymmeneen henkilöön kerrallaan 30.4.2021 saakka. Asiointiohjeet ja kirjaston aukioloajat löydät kirjaston sivuilta.

Liikuntasalien ilta ja viikonloppuvuorot on peruttu 30.4.2021 saakka (Toimintakeskus, Kirkonkylän koulu, Kintauden koulu ja Petäjäkallion päiväkoti).

Kunnan hallinnoimat liikuntatilat ovat avoinna alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastetoiminnalle. Lisätietoja tästä linkistä.

Kuntosali on avoinna erityisjärjestelyin. Kuntosalia koskeviin ohjeisiin voi tutustua tästä linkistä.

Ulkoliikuntapaikat ovat toistaiseksi auki, mutta niiden käytössä on noudatettava kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä.

Nuorisotalo Feenix on auki normaalien aukioloaikojen puitteissa. Asiakasmäärää rajataan omilla toimenpiteillä. Aukioloajat löytyvät tästä linkistä.

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta järjestetään normaalina lähiopetuksena noudattaen THL:n ja OKM:n ohjeistuksia.

Edelleen on tärkeä noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Sairaana ei tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen.
  • Mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin.

Perhekeskus on avoinna normaalisti. Asiakasmäärää rajataan omilla toimenpiteillä. Osallistuminen toimintaan vain oireettomana.

Vierailut Petäjäkodilla

Omaisten vierailusuositus Petäjäkodilla koronaepidemian aikana

Vallitsevan koronaepidemian vuoksi pyydämme minimoimaan vierailut Petäjäkotiin. Rajoitusten tarkoituksena on suojella asukkaita ja hoitohenkilökuntaa koronavirustartunnalta.

Mikäli vierailu on välttämätön tai kyseessä on saattohoito asukas, sovi vierailusta etukäteen hoitajien kanssa.

Vierailut järjestetään takkahuoneessa tai asukkaan yhdenhengen huoneessa:  Vierailun aikana noudatetaan turvaväliä, käytetään maskia ja toteutetaan huolellista käsihygieniaa. Vierailla voi vain täysin terveenä.

Välttämättömien vierailujen sopimisesta olethan yhteydessä hoitajiin :

Ainola: 050 4082918
Toivola: 050 4342176
Väinölä: 050 4342979
Kipinä: 040 1648024 
Kiertävä hoitaja: 0405783007

Kaikki ryhmätoiminta ja tapahtumat Petäjäkodilla on peruttu 30.4.2021 saakka.

Omaisten vierailusuositus Pihlajarinteellä koronaepidemian aikana

Tapaamiset suositellaan järjestämään sään salliessa ulkona, jossa tulee noudattaa riittävän turvavälin lisäksi suojainten käyttöä sekä hyvää käsihygieniaa. Muussa tapauksessa tai asukkaan voinnin vuoksi tapaamiset on mahdollista toteuttaa turvallisuusohjeet huomioiden yhdenhengen asunnossa tai omassa huoneessa.

Sisätiloihin saapuessa käytetään aina huoneen lähintä ulko-ovea. Kädet pestään huolella ja käytetään maskia. Vierailijan tulee olla täysin terve, eikä hänellä saa olla korona-altistus taustaa.

Suosittelemme sopimaan vierailusta aina etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa ja jos on mahdollista, ajoittaa vierailu iltapäivälle.

Pihlajarinne hoitajat puh: 050 386 2983

Työ- ja päivätoiminta

Vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminta pidetään suljettuna 30.4.2021 saakka.

Ikääntyneiden päivätoiminta pidetään suljettuna 30.4.2021 saakka.

Etätyö ja kunnanviraston palvelut

Maan hallituksen etätyösuosituksen mukaisesti Petäjäveden kunnan henkilöstö työskentelee soveltuvin osin etänä. Etätyö koskee toimistotehtävissä ja niihin rinnastettavissa muissa tehtävissä olevia.

Etätyö ei koske kouluja, päiväkoteja, kirjastoa tai sosiaalipalveluja, vaan ne pidetään avoinna tavanomaiseen tapaan.

Petäjäveden kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella. Myös asiointipiste palvelee ajanvarauksella. Ajanvaraus infopuhelimen kautta ma-pe klo 9-14, puh. 014 2673 000. Virallinen sähköinen asiointikanava sähköpostitse on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse ja sähköpostilla: linkki yhteystietoihin.

Sosiaalipalvelut palvelee ajanvarauksella ma-pe. Päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 9-10 puh. 040 481 1356.

Kunnan toimistohenkilöstön etätyö on voimassa 31.7.2021 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta.

Seututerveyskeskuksen palvelut

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi. Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille Keuruun terveysasemalla. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen verkkosivuilla.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok