FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15, pe 8-14  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, pe 8-14  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät ja tilojen käyttöä koskeva määräys tulee voimaan 23.1.2022 alkaen

Aluehallintovirasto määrää asiakas- ja yleisötiloista vastaavat toimijat järjestämään tilojen käytön siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Samalla kokoontumisrajoitukset kiristyvät. Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kielletään sisä- ja ulkotiloissa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Uudet määräykset ovat voimassa kuukauden ajalla 23.1.- 20.2.2022. (Tiedote)

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja (esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit). Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Määräys tilojen käytöstä koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. 

Toimijan pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Jos toimija edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistuvilta koronapassia, myös tieto siitä tulee kirjata suunnitelmaan. Suunnitelma on pidettävä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Petäjäveden kunnan julkisissa palveluissa (mm. kirjasto, sisäliikuntatilat, perhekeskus ja nuorisotalo) noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. Tiloihin laaditaan suunnitelma siitä, millä toimilla estetään asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä.

Petäjävedellä voimassa olevat koronatoimet

 1. Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella. Ovet ovat kiinni ja asioinnit on sovittava etukäteen. 
 2. Kunnan työntekijät tekevät etätyötä soveltuvin osin. 
 3. Kunnan palveluissa on vahva maskisuositus. Petäjäkodilla ja Pihlajarinteellä vierailijoilta edellytetään maskin käyttöä.
 4. Petäjäkodin ja Pihlajarinteen vierailijoita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen, koska myös rokotetut henkilöt voivat levittää tautia. Vierailut sairaana tai lievissäkin oireissa on ehdottomasti kielletty.
 5. Kunnan julkisissa palveluissa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. 
 6. Kokouksissa suositaan etäyhteyksiä.
 7. Kulttuuritoimi ei järjestä yleisötapahtumia sisätiloissa.
 8. Ikäihmisten ja Ankkurin päivätoiminnat, kuntouttava työtoiminta sekä työ ja toiminta Onnela jatkavat joulutaukoaan.
 9. Solikkosalissa ei ole tarjolla ruokailua 5.1. alkaen.

Nämä rajoitukset ja ohjeet ovat voimassa 31.1.2022 asti. Tilanteen muuttuessa muutoksia voidaan tehdä jo aiemmin ja niistä tiedotetaan erikseen. 

Kunnan tilojen ja palveluiden käyttäjien turvallisuuden vuoksi on syytä noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

Maskisuositus

Petäjävedellä on voimassa vahva maskisuositus aikuisille ja 12-vuotta täyttäneille. Kouluissa suositus koskee oppilaita 6. luokasta lähtien.

Kiihtymistason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa turvavälejä ei voida säilyttää.
 • Kunnan yksiköissä vieraileminen
 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Lukiossa
 • Matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saavuttaessa matkustajien siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos matkustajilla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan: kaupat, pankki, kirjasto, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat ja elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat.

Kouluaikana ja koulukuljetuksissa 12-vuotta täyttäneille tarjotaan kertakäyttömaskit kunnan/koulun toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön sekä puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista. Lukion opiskelijoille annettua maskisuositusta jatketaan edelleen. Kunta/koulu tarjoaa maskit kaikkein haavoittuvimmassa taloudellisessa tilanteessa oleville.

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Lisätietoja tästä linkistä.

Kunnan henkilöstöstä maskisuositus on voimassa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Muissa kunnan yksiköissä maskeja on saatavilla niitä haluaville. Kunnan toimielinten kokouksissa suositellaan maskien käyttöä.

Kunnan palveluissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

 

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta järjestetään normaalina lähiopetuksena noudattaen THL:n ja OKM:n ohjeistuksia.

Edelleen on tärkeä noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Sairaana ei tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen.
 • Mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin.

OMAISTEN VIERAILUSUOSITUS PETÄJÄKODILLA

Voit vierailla Petäjäkodilla vain mikäli sinulla ei ole minkäänlaisia flunssaoireita ( ei esim. seuraavia: kurkkukipu, päänsärky, nuha, yskä, kuume, rikuli, pahoinvointi jne.).

 

 • Huolellinen käsihygienia ja Maski koko vierailun ajan.
 • Ethän tule vierailulle mikäli olet matkustanut ulkomailla viimeisen 14vrk.n aikana.
 • Noudata turvaväliä.
 • Mikäli omaisesi asuu useamman henkilön huoneessa vierailut takkahuoneessa tai askarteluhuoneessa.

 

Ainola: 050 4082918
Toivola: 050 4342176
Väinölä: 050 4342979
Kipinä: 040 1648024, 
Kiertävä hoitaja: 0405783007

Omaisten vierailusuositus Pihlajarinteellä 

Tapaamiset suositellaan järjestämään sään salliessa ulkona, jossa tulee noudattaa riittävän turvavälin lisäksi suojainten käyttöä sekä hyvää käsihygieniaa. Muussa tapauksessa tai asukkaan voinnin vuoksi tapaamiset on mahdollista toteuttaa turvallisuusohjeet huomioiden yhdenhengen asunnossa tai omassa huoneessa.

Sisätiloihin saapuessa käytetään aina huoneen lähintä ulko-ovea. Kädet pestään huolella ja käytetään maskia. Vierailijan tulee olla täysin terve, eikä hänellä saa olla korona-altistus taustaa.

Suosittelemme sopimaan vierailusta aina etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa ja jos on mahdollista, ajoittaa vierailu iltapäivälle.

Pihlajarinne hoitajat puh: 050 386 2983

Etätyö ja kunnanviraston palvelut

Kunnan työntekijät tekevät etätyötä soveltuvin osin ja etätyösuositus on voimassa 31.1.2022 saakka.

Petäjäveden kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella 31.1.2022 saakka. Myös asiointipiste palvelee ajanvarauksella. Ajanvaraus infopuhelimen kautta ma-pe klo 9-14, puh. 014 2673 000. Virallinen sähköinen asiointikanava sähköpostitse on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse ja sähköpostilla: linkki yhteystietoihin.

Sosiaalipalvelut palvelee ajanvarauksella ma-pe. Päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 9-10 puh. 040 481 1356.

Kunnan toimistohenkilöstön etätyö on voimassa 31.1.2022 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta.

Seututerveyskeskuksen palvelut

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi. Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille Keuruun terveysasemalla. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen verkkosivuilla.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok