FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen – Petäjävedellä jatketaan kunnanviraston palvelua ajanvarauksella, etätyösuositusta ja maskisuositusta 31.8.2021 asti.

Keski-Suomen koronanyrkki on kokouksessaan 27.7.2021 todennut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat olleet vahvassa nousussa lähinnä Jyväskylän sekä Äänekosken alueilla. Merkittävä osa tartunnoista on ollut lähtöisin kesän tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista (tiedote). Suurin osa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella viimeviikkoina ilmenneistä koronavirustapauksista on todettu henkilöillä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotetta tai eivät ole vielä ehtineet saamaan tehosteannosta. Nyrkki kannustaakin viimeistään nyt kaikkia alueen asukkaita varaamaan oman rokoteajan. Turvallisen ja vastuullisen käyttäytymisen merkitys nousee tartuntojen lisääntyessä. Kaikkien onkin nyt syytä muistaa seuraavat perusohjeet:

 • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
 • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
 • Pese kädet, yski hihaan.
 • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
 • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
 • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Petäjäveden kunnan osalta kunnanjohtaja on linjannut 27.7.2021 voimassa olevien rajoitusten ja ohjeiden jatkon niin, että kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella, kunnan työntekijät tekevät etätyötä soveltuvin osin ja kunnan palveluissa on vahva maskisuositus. Nämä rajoitukset ja ohjeet ovat voimassa 31.8.2021 asti. Petäjäveden kunnan koronajohtoryhmä arvioi tilanteen uudelleen elokuun aikana. Petäjävedellä ei tällä hetkellä ole voimassa kokoontumisrajoituksia. Kunnan tilojen ja palveluiden käyttäjien turvallisuuden vuoksi on kuitenkin edelleen syytä noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Mahdollisista uusista rajoitustoimenpiteistä tiedotetaan heti, kun saamme tarkempia valtakunnallisia ja alueellisia linjauksia.

Koronatesteihin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen sivuilta.

Koronarokotuksien ajantasaisen tilanteen löydät Seututerveyskeskuksen tiedotteesta.

Kaikki Petäjäveden kunnan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista löydät: www.petajavesi.fi/korona

 Maskisuositus

Petäjävedellä on voimassa vahva maskisuositus aikuisille ja 12-vuotta täyttäneille. Kouluissa suositus koskee oppilaita 6. luokasta lähtien.

Kiihtymistason suosituksella kasvomaskien käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa turvavälejä ei voida säilyttää.
 • Kunnan yksiköissä vieraileminen
 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Lukiossa
 • Matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saavuttaessa matkustajien siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos matkustajilla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan: kaupat, pankki, kirjasto, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat ja elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat.

Kouluaikana ja koulukuljetuksissa 12-vuotta täyttäneille tarjotaan kertakäyttömaskit kunnan/koulun toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön sekä puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista. Lukion opiskelijoille annettua maskisuositusta jatketaan edelleen. Kunta/koulu tarjoaa maskit kaikkein haavoittuvimmassa taloudellisessa tilanteessa oleville.

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Lisätietoja tästä linkistä.

Kunnan henkilöstöstä maskisuositus on voimassa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Muissa kunnan yksiköissä maskeja on saatavilla niitä haluaville. Kunnan toimielinten kokouksissa suositellaan maskien käyttöä.

Kunnan palveluissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta järjestetään normaalina lähiopetuksena noudattaen THL:n ja OKM:n ohjeistuksia.

Edelleen on tärkeä noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Sairaana ei tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen.
 • Mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin.

Vierailut Petäjäkodilla

Petäjäkodin vierailut sallitaan 1.6.2021 alkaen.

Vierailijan tulee olla täysin terve, eikä hänellä saa olla korona altistus taustaa. 

Kädet tulee pestä ja käyttää käsidesiä, sekä maskia. 

Vierailut tulee järjestää mahdollisimman pienissä ryhmissä, asukkaan omassa huoneessa.  

Vierailut toivotaan tapahtuvan iltapäivällä.

Ainola: 050 4082918
Toivola: 050 4342176
Väinölä: 050 4342979
Kipinä: 040 1648024 
Kiertävä hoitaja: 0405783007

Omaisten vierailusuositus Pihlajarinteellä 

Tapaamiset suositellaan järjestämään sään salliessa ulkona, jossa tulee noudattaa riittävän turvavälin lisäksi suojainten käyttöä sekä hyvää käsihygieniaa. Muussa tapauksessa tai asukkaan voinnin vuoksi tapaamiset on mahdollista toteuttaa turvallisuusohjeet huomioiden yhdenhengen asunnossa tai omassa huoneessa.

Sisätiloihin saapuessa käytetään aina huoneen lähintä ulko-ovea. Kädet pestään huolella ja käytetään maskia. Vierailijan tulee olla täysin terve, eikä hänellä saa olla korona-altistus taustaa.

Suosittelemme sopimaan vierailusta aina etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa ja jos on mahdollista, ajoittaa vierailu iltapäivälle.

Pihlajarinne hoitajat puh: 050 386 2983

Etätyö ja kunnanviraston palvelut

Maan hallituksen etätyösuosituksen mukaisesti Petäjäveden kunnan henkilöstö työskentelee soveltuvin osin etänä. Etätyö koskee toimistotehtävissä ja niihin rinnastettavissa muissa tehtävissä olevia.

Etätyö ei koske kouluja, päiväkoteja, kirjastoa tai sosiaalipalveluja, vaan ne pidetään avoinna tavanomaiseen tapaan.

Petäjäveden kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella. Myös asiointipiste palvelee ajanvarauksella. Ajanvaraus infopuhelimen kautta ma-pe klo 9-14, puh. 014 2673 000. Virallinen sähköinen asiointikanava sähköpostitse on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Henkilökunnan tavoitat normaaliin tapaan myös puhelimitse ja sähköpostilla: linkki yhteystietoihin.

Sosiaalipalvelut palvelee ajanvarauksella ma-pe. Päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 9-10 puh. 040 481 1356.

Kunnan toimistohenkilöstön etätyö on voimassa 31.8.2021 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta.

Seututerveyskeskuksen palvelut

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi. Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille Keuruun terveysasemalla. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen verkkosivuilla.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok