FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Petäjävesi valmistautuu siirtämään yläkoulun ja lukion etäopetukseen hiihtolomaviikon jälkeen 

Petäjäveden koronajohtoryhmä kokoontui perjantaina 26.2. käymään läpi hallituksen koronalinjauksia sekä mahdollisten poikkeusolojen julistamista. 

Kunnassa valmistaudutaan siirtämään yläkoulunja lukionetäopetukseen hiihtolomaviikon jälkeen. Etäopetus ei koske alakouluja eikä yläkoulussa opiskelevia erityisen tuen piirissä olevia oppilaita. 

Lopullinen päätös etäopetukseen siirtymisestä tehdään, mikäli maan hallitus toteaa ensi viikolla koko maahan poikkeusolot ja määrää yläkoulut etäopetukseen 8.-28.3.2021 väliseksi ajaksi.Vaihtoehtoisesti päätöksen tekee aluehallintovirasto tai kunta.

Kouluilta viestitään Wilman kautta koteihin ja kerrotaan opetusjärjestelyistä mahdollisen etäopetuksen aikana. Oppilaille varataan kouluilta mukaan hiihtolomalle lähdettäessä oppikirjat ja muut tarvikkeet etäopetuksen toteuttamiseksi. Etäopetuksen ruokailujärjestelyistä tiedotetaan erikseen Wilma-viesteillä.


 

THL on päivittänyt maskisuositustaan 8.1.2021 niin, että se koskee 12 vuotta täyttäneitä, kouluissa suositus koskee oppilaita 6. luokasta lähtien. Kyseessä on suositus, ei pakko. 

Koulut laativat omat ohjeensa ja käytänteensä maskien käyttöön liittyen. Koulut perehdyttävät oman henkilökuntansa ja oppilaansa asiaan. Koulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia omista käytänteistään Wilma-viestillä. Ennen tätä jokainen voi omatoimisesti alkaa käyttää maskia koulussa ja koulukuljetuksissa.  

Kouluaikana ja koulukuljetuksissa käytettävät kertakäyttömaskit järjestetään kouluille kunnan toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön ja puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista. 

  • Opetushenkilöstö ohjeistaa oppilaita maskien käytöstä opetus- ja siirtymätilanteissa 
  • Kuljetusoppilaille 
    • Annetaan seuraavan päivän maski koululta 
    • tarvittaessa myös tilausliikenteen koulukuljettaja voi myös jakaa maskeja  

Lukion opiskelijoille annettua maskisuositusta jatketaan edelleen. Kunta/koulu tarjoaa maskit kaikkein haavoittuvimmassa taloudellisessa tilanteessa oleville. Tarkemmat ohjeet wilman-kautta.   

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan huoltajille wilman ja koulujen Pedanet-sivujen kautta. 

Edelleen on tärkeä noudattaa seuraavia ohjeita: 

Sairaana ei tulla kouluun. 

Mikäli lapsi tai perheenjäsenet oireilevat, tulee hakeutua koronavirustesteihin.  

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok