FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15, pe 8-14  014 2673 000 ark. klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, pe 8-14  014 2673 000 ark. klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

OPETUS

KORONATILANTEESEEN KOULUISSA LIITTYVÄ TIEDOTE
Tiedote 19.1.2022

Terveysviranomaiset ovat linjanneet, että koronavirukselle altistuneita ei enää säännönmukaisesti jäljitetä eikä aseteta karanteeniin.

Jos lapsella on lieviä hengitystieoireita (yskä, nuha, muutaman päivän kuume), tulee jäädä kotiin omaehtoiseen karanteeniin. Kouluun voi palata kahden oireettoman päivän jälkeen. Koronatestiin ei ole välttämätöntä hakeutua. Lapset ja nuoret sairastavat onneksi koronan pääsääntöisesti lievin oirein.

Omaehtoisen karanteenin aikana oppilaalle annetaan koulutehtävät koulukohtaisesti joko Wilman, Pedanetin tai muun sopivan yhteyden kautta. Kotiin pidetään tarvittaessa yhteyttä Wilma-viestien tai puheluiden avulla.

Omaehtoisen karanteenin aikana kouluruokailua ei koteihin järjestetä.

Jos oppilaalla on vakavia oireita, kuten hengenahdistusta, tai yleistila heikkenee, olkaa viipymättä yhteydessä terveydenhuoltoon

Sairaana ei saa tulla kouluun, oli rokotesuojaa tai ei.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan 4.-9.-luokkalaisille, lukiolaisille ja henkilökunnalle. Kunta hankkii maskit oppilaille koulupäiväksi ja kuljetusten ajaksi. Maskisuositus on voimassa toistaiseksi.

Kouluilla noudatetaan terveysturvallisuutta edistäviä käytänteitä. Käsiä pestään ja turvavälejä noudatetaan. Ryhmien yhdistämistä vältetään, ruokailuja ja siirtymiä porrastetaan mahdollisuuksien mukaan.

Koulun rehtori/koulunjohtaja voi viestiä koronasta yleisellä tasolla koulussa/luokassa.

Mahdollisesta kotitestauksesta ja FFP2-maskeista odotetaan kansallisia linjauksia ja ohjeita.

Kunta seuraa valtioneuvoston, aluehallintoviraston ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin määräyksiä ja ohjeistuksia opetusjärjestelyjen osalta.

Etäopetukseen siirrytään tarvittaessa, mikäli tautitilanteessa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan huoltajille Wilman ja koulujen Pedanet-sivujen kautta. 


 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok