FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto suljettu toistaiseksi  014 2673 000 ark. klo 9 - 16Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 8 - 15 014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Sosiaalipalvelut ja vanhuspalvelut 

Sosiaalipalvelut toteutetaan poikkeusoloissa käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Asioinnissa suositellaan käytettäväksi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sähköpostia.

Petäjäkodilla ja Pihlajarinteellä vierailut kielletty 

Vierailut vanhuspalvelujen asumispalveluyksiköissä Petäjäkodilla ja Pihlajarinteellä kielletään toistaiseksi pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien läheiset. Näiden vierailujen osalta läheiset voivat olla yhteydessä hoitajiin.

Toiminnoista ylläpidetään välitöntä hoitoa ja huolenpitoa vaativien asiakkaiden hoito asumispalveluissa ja kotihoidossa. Kaikki lyhytaikaishoidon palvelut ovat peruttu.

Kaikki ei-välitöntä asiakaskontaktia vaativat kotikäynnit, kuten asiakas- tai palvelusuunnitelmien päivitykset, palvelutarpeen arvioinnit tai omaishoidon tuen kartoituskäynnit ovat peruttu.

Jos sinulla on omaisena mahdollisuus osallistua läheisesi hoitoon ja näin vähentää kontakteja kotona, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian.

Ohjeet 70 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin kuuluville kuntalaisille 

Hallitus on linjannut 16.3.2020 koronavirustilanteen vuoksi Suomeen poikkeusolot. Tämän vuoksi toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Myös riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää altistusta.

Tämän vuoksi Petäjäveden kunta tarjoaa karanteenissa oleville ohjausta etenkin ruoka – ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa arkisin klo 8- 15 numerossa
040-357 5789. Muina aikoina asiakkaat saavat apua sosiaalipäivystyksen kautta,
puh. 014- 266 0149. 

Vanhuspalvelut aloittaa kartoittamaan 6.4. alkaen kunnan 70 vuotta täyttäneiden kuntalaisten palvelujen tarvetta ja arjen haasteita korona-tilanteen keskellä.

Yhteydenotot tapahtuvat terveydenhuollon ammattilaisten toimesta puhelimitse seuraavista numeroista:

050- 344 5095
040- 352 3763
040- 868 4349

Petäjäveden apteekissa ja ruokakaupoissa on jatkossa aukioloaikoja vain riskiryhmiin kuuluville, lisätietoja oheisesta tiedotteesta.


Osuuskauppa Keskimaa avaa laskutusasiakkuuksia riskiryhmille

Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt avata koronatilanteen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi yli 70 - vuotiaille asiakkailleen laskutustiliasiakkuuksia hakemuksen perusteella. Laskutustiliasiakkuuksia avataan myös muille THL:n määrittelemille riskiryhmille tarpeen vaatiessa. Laskutustiliasiakkuuksia vastaanottavia yksiköitä ovat Osuuskauppa Keskimaan S-marketit, Salet sekä Mestarin Herkku. Lisätietoja Osuuskauppa Keskimaan tiedotteesta.


Jyväskylän perheneuvolan puhelinneuvonta

Jyväskylän perheneuvola vastaa omalta osaltaan poikkeusolojen tuomaan perheiden lisääntyneeseen kuormitukseen.

Epidemian uhka, oma tai läheisen sairastuminen, muutokset koulunkäynnissä ja työssä, taloudelliset huolet ja perheen ulkopuolisten sosiaalisten suhteiden välttäminen kuormittavat lapsia, nuoria ja perheitä. 

Turvattomuuden tunne ja muutokset arjessa voivat näyttäytyä esimerkiksi psyykkisenä oireiluna, perheen sisäisinä vuorovaikutusongelmina, parisuhdeongelmina, lähisuhdeväkivaltana ja päihdeongelmina.  
Eroperheiden lasten tapaamisasiat kärjistävät monien vanhempien välejä.

Nyt poikkeusolojen aikana myös perheneuvolan sopimuskuntien asukkailla on mahdollisuus soittaa Jyväskylän perheneuvolan puhelinneuvontaan puh. 014 266 3590 ma – pe klo 9-18 välisenä aikana. Psykologit ja sosiaalityöntekijät vastaavat puhelinneuvonnasta. Perheneuvolassa tuetaan lapsiperheitä perheen ihmissuhteisiin ja lasten oireiluun liittyvissä asioissa. 

Lisätietoja: https://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/perheneuvola

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok