FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella  014 2673 000 ark. klo 9 - 16Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 8 - 15 014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tälle sivustolle on koottu hyödyllisiä linkkejä koronaviruksen vaikutuksista yritystoimintaan.

Yritysneuvontapalvelumme tarjoavat tukea sinulle pääosin puhelimitse ja etäkokouksin. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yritysneuvontaan liittyvissä asioissa sinua palvelevat yritysympäristövisionääri Jorma Pietiläinen, puh. 040 610 5923  ja palvelusihteeri Ulla Niemenmaa, puh. 050 313 1552. Tavoitat meidät myös sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hyödyllisiä linkkejä:

Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla toimintaohjeita yrittäjille koronavirustilanteessa.

Verohallinto tukee yrittäjiä.

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä

Finnveran palvelut rahoitukseen.

Suomen Yrittäjien sivuilla tietopaketti yrittäjille.

Business Jyväskylän sivuilla tietoa ja vinkkejä yrittäjille.

Keski-Suomen Kauppakamarin sivuilla tietoa koronasta yrityksille.

Tukea ja rahoitusta:

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnalta avustusta koronavirustilanteessa. Yksinyrittäjän tuki on kertaluontoinen tuki yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin ja sen suuruus on 2000 euroa.

Petäjäveden kunnan yksinyrittäjien hakemukset käsittelee Keulink, mutta itse tukipäätös tehdään Petäjäveden kunnassa. Hakuohjeet löydät Keulinkin sivuilta. 

Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta koronavirustilanteessa löydät myös Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla. 

ELY-keskusten rahoitushaku on tarkoitettu yrityksille, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä. Avustusta voi hakea tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin. Lue lisää ELY-keskuksen verkkosivuilta.

Business Finlandin kautta voit hakea kehitysrahoitusta häiriötilanteissa. Lisäksi Business Finland tarjoaa myös muita rahoituspalveluita yrityksille.

Asumis- ja toimeentulotuki yrittäjälle. Lisätietoja Suomen Yrittäjien ja Kelan verkkosivuilta.

Yrittäjän väliaikainen työttömyysturva.

Yrittäjä ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluihin viimeistään 15.4., jotta saat työmarkkinatukea takautuvasti 16.3 alkaen. Lisätietoja tästä linkistä.

Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tulee voimaan 8.4.2020. Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Lisätietoja tästä linkistä.

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok