FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto suljettu toistaiseksi  014 2673 000 ark. klo 9 - 16Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 8 - 15 014 2673 000 ark. klo 9 - 14

Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. 

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköistä avoinna ovat Kintauden päiväkoti sekä Petäjäkallion päiväkodin ylätalo. Ryhmis on toistaiseksi suljettuna.

Esiopetusta ohjataan Wilman välityksellä sekä muulla yhteydenpidolla kotona olevien eskareiden osalta.

Lisäksi edelleen on voimassa määräys, jonka mukaan flunssaoireista lasta ei voi tuoda päiväkotiin.


Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 18.3.-13.5.2020
Hyvinvointilautakunta on kokouksessaan 19.3.2020 päättänyt, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä lapsen poissaolopäiviltä poikkeusaikana 18.3.-13.5.2020 Tarvittaessa hyvityskäytäntöä jatketaan 31.5.2020 sakka.


Jyväskylän perheneuvolan puhelinneuvonta

Jyväskylän perheneuvola vastaa omalta osaltaan poikkeusolojen tuomaan perheiden lisääntyneeseen kuormitukseen.

Epidemian uhka, oma tai läheisen sairastuminen, muutokset koulunkäynnissä ja työssä, taloudelliset huolet ja perheen ulkopuolisten sosiaalisten suhteiden välttäminen kuormittavat lapsia, nuoria ja perheitä. 

Turvattomuuden tunne ja muutokset arjessa voivat näyttäytyä esimerkiksi psyykkisenä oireiluna, perheen sisäisinä vuorovaikutusongelmina, parisuhdeongelmina, lähisuhdeväkivaltana ja päihdeongelmina.  
Eroperheiden lasten tapaamisasiat kärjistävät monien vanhempien välejä.

Nyt poikkeusolojen aikana myös perheneuvolan sopimuskuntien asukkailla on mahdollisuus soittaa Jyväskylän perheneuvolan puhelinneuvontaan puh. 014 266 3590 ma – pe klo 9-18 välisenä aikana. Psykologit ja sosiaalityöntekijät vastaavat puhelinneuvonnasta. Perheneuvolassa tuetaan lapsiperheitä perheen ihmissuhteisiin ja lasten oireiluun liittyvissä asioissa. 

Lisätietoja: https://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/perheneuvola

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok