Tapahtumakalenteri

Alue sijoittuu Petäjäveden kuntakartalla pohjoisosaan. Naapurikuntina ovat Uurainen ja Multia. Kyläyhdistyksen alueeseen lukeutuvat Töysän-perä, Kuivasmäki, Heikkilänperä, Kumpu ja Kumpujärvi. Maisemallisesti koko alue on vaihtelevaa. Mäet, järvet, lammet, suot, kankaat vaihtuvat katsojan silmien edessä ajellessa sorateitä pitkin kylältä toiselle.

Talouksia alueella on noin 110 ja useita kymmeniä loma-asuntoja, joista osassa ollaan myös talviaikaan. Vasta hankittu kylätalomme Tupamäen koulu sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Heikkilänperällä.

Kuivasmäki-Kumpu kyläsuunnitelma

Päivi Lehtomäki - 15.09.2011

  KUIVASMÄEN-KUMMUN-HEIKKILÄNPERÄN JA TÖYSÄNPERÄN KYLÄSUUNNITELMA 2011   Suunnitelma-alue koostuu neljästä pienemmästä kylästä ja sijaitsee Petäjäveden kuntakeskuksen pohjoispuolella rajoittuen Multian ja Uuraisten kuntiin sekä lännessä Pengerjoen ja idässä Ylä-Kintauden kyliin. Alueella on asukkaita n. 300 ja lomakaudella väkimäärä jopa kaksinkertaistuu. Kylältä on keväällä 2010 lakkautettu Tupamäen koulu. Kyläyhdistys on ostanut koulun. Pääasiallinen yhdistystoimija: Kuivasmäki-Kumpu kyläyhdistys...

Read more