FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Wanhan Witosen melontareitti
Wanha Witosen melontareitti alkaa Petäjävedeltä ja päättyy Jämsään Päijänteelle, reitin kokonaispituus on 75 km. Merkitty reitti alkaa Petäjäveden Kirveslahden venesatamasta, Jämsänveden rannalta.

Kirveslahdesta lähdettäessä vajaan kilometrin päässä sijaitsee Petäjäveden vanha kirkko. Kirkon rantaan on hyvä rantautua kirkkoon tutustumista tai alkuvenyttelyä varten. Melontareitin voi meloa lyhyemmissäkin osuuksissa, sopiva päiväretken pituus on 15-25 km. Reitti koostuu koskiosuuksien lisäksi myös seesteisimmistä järvi- ja jokiosuuksista. Saat monipuolisen kuvan keskisuomalaisesta sielunmaisemasta erämaaluonnosta kulttuurimaisemaan.

Wanhan Witosen melontareitti soveltuu kaikenikäisille- ja kuntoisille melojille, reitti on luokitukseltaan keskivaativa. Reitti sopii myös aloittelevalle melojalle, sillä koskiosuudet voi ohittaa ohitusreittejä pitkin. Matkanvarrella on useita taukopaikkoja, jotka on merkitty tunnistettavilla keltaisilla opastekolmioilla. Taukopaikoilla on nuotiokehät, pöytäryhmät ja kuivakäymälät.

Karikkoselän reitti
Petäjäveden Pirkonsaaren rantaumispaikalta voit halutessasi tehdä jopa 10 km lenkin Karikkoselän ja Petäjälahden suuntaan. Karikkoselkä on noin 250 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksessä syntynyt pyöreä kraatterijärvi. Molempien järvien etelärannalla on hiekkaranta ja paikallistie, joille on helppo nousta maihin tarvittaessa.

Reitin varrella sijaitsee useita kulttuuri- ja luontonähtävyyksiä sekä matkailupalveluita. Melontavarusteita sekä opastusta voit vuokrata seudun luonto- eräyrittäjiltä. Alueen matkailuyrittäjät tarjoavat laadukasta majoitusta aamiaisineen. Hyvin nukutun yön jälkeen pääset jatkamaan seuraavan päivän melontamatkaa.

Wanhan Witosen vedenkestävässä reittikartastossa on tarkemmat ohjeet ja reittiselostukset. Vedenkestäviä karttoja voit ostaa St1 Kyläsepästä, Suoramyynti Heinähatusta, Petäjäveden kunnan matkailusta, Lemettilän tilalta tai tilata Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Wanhan Witosen palveluhakemisto

Wanhan Witosen esite

Kanoottivuokraus- ja melonta palvelut

Kievari Rantapirtti

Eräopaspalvelu Talvi T:mi 

Erä- ja luontopalvelut HyvänTähen (hyvantahen.fi) 

Linkki majoitukseen

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok