Tapahtumakalenteri

Metsäkulma - Piesalankylä - Kukkaro - Urrianperä - Karikonkylä

Metsäkulman maa- ja metsätalousvaltainen ja runsasvesistöinen kyläkokonaisuus muodostuu viidestä Petäjäveden eteläisestä kylästä: Karikonkylä, Piesalankylä, Metsäkulma, Kukkaro ja Urria.

Tällä valtatie 23:n eteläpuolella sijaitsevalla alueella asuu noin 300 henkilöä vakituisesti ja huomattava määrä kesäasukkaita.

Kukkarolle, Piesalaan ja Metsäkulmalle on hyvät tieyhteydet, sillä ne sijaitsevat Petäjävedeltä Jämsään ja Korpilahdelle johtavien päällystettyjen maanteiden varrella.

Kyläläiset toimivat yhdessä perustamassaan Metsäkulma-seurassa, jonka omistuksessa on Metsäkulman vanha kyläkoulu.

Perhe kuin puolet pitäjää - eteläisten kylien yhteinen kyläkirja

Petäjäveden eteläisten kylien yhteinen kyläkirja on valmistunut. Se julkistettiin pyhäinpäivänä 2013 Metsäkulman koululla. Kyläaktiivien johdolla kerätyn aineiston pohjalta kirjoitustyön teki toimittaja Lea Lerkkanen. Kirja on ostettavissa Petäjäveden Heinähatusta, Siltatie 3.

lue lisää...

Metsäkulman kyläsuunnitelma

Päivi Lehtomäki - 15.09.2011

METSÄKULMAN, PIESALAN, KUKKARON JA URRIANPERÄN KYLÄSUUNNITELMA 2011 Alue koostuu useammasta pienestä kylästä, joita ovat Metsäkulma, Piesalankylä, Kukkaro, Urrianperä ja Karikonkylä. Sijaintinsa perusteella näistä kylistä käytetään myös nimitystä Petäjäveden eteläiset kylät. Kyläalue rajoittuu idässä Jyväskylään, etelässä Jämsään ja lännessä Keuruuseen. Kauniit maisemat ovat monipuoliset peltoaukeineen ja vesistöineen. Asukkaita alueella on noin 300. Asumisviihtyvyys...

Read more