Alueelle tunnusomaista on runsas vesistö, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden mökkeilyyn, melontaan ja kalastukseen. Unesco-kohteena tunnetun Petäjäveden vanhan kirkon rantamaisemista alkava veneily- ja melontareitti johdattelee kulkijansa kylän vehmaiden kulttuurialueiden läpi. Kalastajia kutsuu mm Karikkoselkä, joka on Suomen pienin tunnettu törmäyskraatteri. Karikkoselkään laskee maakunnan ensimmäinen pyydä ja päästä- kalastuskohde, Könkköjoki.

Suoliveden ja Mustaselän välisellä kannaksella sijaitseva Piesalankylän peltoaukea on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi. Kannaksen halki virtaa Hankakoski, jossa on mylly ja uittorakenteita muistuttamassa entisistä elinkeinoista. Alue on suurimmalta osaltaan varsin tasaista tai loivasti kumpuilevaa maastoa. Maisemalle on leimaa-antavaa avoimuus ja pitkät esteettömät näkymät peltoaukeiden yli. Vanhinta asutusta edustavat Piesalan, Taipaleen ja Ylä-Taipaleen tilat ympäröivine tiluksineen. Hankakosken pohjoispuolella levittäytyvä laaja peltoaukea rintamamiestiloineen on puolestaan uudempaa sotien jälkeen syntynyttä asutusta.

Piesalankylän laajat peltoaukeat sulavat varhain keväällä ja vetävät puoleensa runsaasti muuttolintuja levähtämään alueelle. Vuonna 2005 paikalle rakennettiin Petäjäveden luonto ry:n ja Metsäkulma-seuran yhteistyönä korkea ja tukeva katettu torni, josta on hyvä näkyvyys keskeisille pelloille. Paikalla on tavattu mm. lyhytnokkahanhia.

Luontoretkeilijöille on tarjolla myös Teerijärvensuon luonnonsuojelualuetta helppokulkuisessa kangasmaastossa kiertävä kunnostettu luontopolku, Tampinkierros, joka sijaitsee Urrianperällä..