FI | EN

Petäjäveden kunta tarjoaa tavallista ja tehostettua palveluasumista jos kotona asuminen ei onnistu turvallisesti kotihoidon ja tukipalveluiden avulla. Kodinomaisen ja virikkeellisen ympäristön avulla pyritään tarjoamaan hyvä ja turvallinen ikääntyminen yksilöllisten palvelujen turvin.

TAVALLINEN PALVELUASUMINEN

Tavallinen palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka pärjäävät pääsääntöisesti ilman yövalvontaa tai hoitajan yökäyntejä. Tavallista palveluasumista tarjotaan Vanhusten Tuki Ry:n omistamassa Pihlajarinteen palveluasunnoilla (15 asuntoa) sekä Petäjäveden kiinteistö Oy:n Ankkurin tukiasunnoilla (15 asuntoa). Ankkurissa on myös muutamia asuntoja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille (8 asuntoa). Tavallisessa palveluasumisessa asiakas on vuokrasuhteessa ja tarvittavat hoiva – ja hoitokäynnit järjestetään kotihoidon toimesta. Lisäksi asiakkaiden käytettävissä on tarvittaessa toimintaterapeutin ja fysioterapeutin palvelut. Tavalliseen palveluasumiseen hakeudutaan sivun alareunassa olevan hakemus asumispalveluihin –lomakkeen avulla. Asumispaikat myönnetään SAS-työryhmän kautta ja valinnat tehdään kiireellisyysjärjestyksessä

Vanhusten Tuki ry vuokraa tavallisen palveluasumisen asuntoja Pihlajarinteeltä. Lisätietoja vanhuspalvelujohtaja Minna Koskinen, p. 0500-542 687 tai kotihoidon esimies Eva Ruotsalainen, p.  050-408 4032.

KYSY LISÄTIETOJA: kotihoidon esimies Eva Ruotsalainen ti-to klo 9.30-11.00, p. 050-408 4032

TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa tarvitseville ikääntyneille.  Lähtökohtana tehostetun palveluasumisen myöntämiselle on, että asiakas ei selviydy kotona maksimaalisellakaan kotihoidolla ja/tai omaishoitajan tai läheisen tuella. Tehostettua palveluasumista tuotetaan Petäjäkodin palvelutalossa, jossa on yhteensä 42 asiakaspaikkaa. Henkilökunta on paikalla 24h/ vrk. Petäjäkodin tiloissa toimii myös päiväkeskus ja ikäihmisten käytössä oleva kuntosali. Lisäksi asiakkaiden käytettävissä on toimintaterapeutin ja fysioterapeutin palvelut. Hakeminen palveluasumiseen tapahtuu SAS-työryhmän kautta ja valinnat tehdään kiireellisyysjärjestyksessä.

KYSY LISÄTIETOJA: asumisyksikön esimies Anne Toivola-Mäkinen ti-to klo 9.30-11.00, puh. 050-4394 829

HAE TÄSTÄ ASUMISPALVELUIHIN                  
hakemus asumispalveluihin