FI | EN

kuntataiteilijat

Kuvataiteilijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa ovat järjestäneet luovaa taidetoimintaa Toinilan rakennuksessa ja sen pihapiirissä vuodesta 2012 lähtien. 1950-luvun lopulta saakka paperi- ja karkkikauppana toiminut Toinilan rakennus on kunnan omistama suojelukohde, jolle asetettujen sääntöjen puitteissa lapset perheineen ovat saaneet tehdä taidetta rakennuksen sisätiloja ja pihapiiriä somistamaan. Tulevaisuudessa puitteita on tarkoitus ehostaa ja toimintaa järjestää myös kesäkauden ulkopuolella.

Toinilan toiminnasta on tullut paljon myönteistä palautetta, ja lasten sekä perheiden lisäksi moni entinen asiakas on käynyt kurkkaamassa sisälle ja muistelemassa vanhoja. Työpajoissa käyneet ovat olleet tyytyväisiä järjestettyyn toimintaan ja monet kuntalaiset pitävät kesäistä Toinilan taidepolkua jo jokavuotisena perinteenä.

Toinila on tärkeä osa kirkonkylän historiaa ja on muistuttamassa vanhoista ajoista, kun valtaosa vanhoista rakennuksista on purettu. Useat paikalliset järjestöt ovat vuorollaan lahjoittaneet kuistille kesäkukkia, ja iso osa kirkonkylän esikoululaisista ja koululaisista ovat joko osallistuneet toimintaan tai käyneet tutustumassa sen näyttelyihin.

Taiteilijat Juvonen ja Rosa ovat toiminnallaan pitäneet Toinilan pihapiireineen eloisana viime vuosina. Kesäinen taidepolku mahdollistaa kulttuurin ja taiteen tekemisen vuosittain lukuisille lapsille perheineen. Monipuolinen ja rajoja rikkova toiminta luo Petäjävedelle iloa ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi historiallisen rakennuksen sisäänsä ja ympärilleen saama uusi elämä toimii arvokkaana esimerkkinä perinteisen ja modernin onnistuneesta kohtaamisesta.

https://www.facebook.com/Toinila

Lisätietoja antaa kulttuurituottaja p. 050-433 7594

 
Kuntataiteilija-hanke

Petäjäveden, Keuruun ja Multian Kuntataiteilija-hanke oli Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella toteutettu kokonaisuus, jonka isäntäkuntana toimi Petäjävesi. Kuntataiteilijoina toimivat Johanna Juvonen & Biagio Rosa, joilla on jo vuosien kokemus kulttuurityöstä alueella.

Taiteilijaparin työskentelyssä painotetaan yhteisöllisyyttä ja osallistavuutta.  Työskentelyn avulla halutaan tuoda taidetta ja kulttuuria näkyväksi kuntalaisille. Taiteilijapari kiertää kuntien toimipisteissä ja esiintyy, opettaa, ohjaa, ideoi ja toteuttaa taide- ja kulttuuritapahtumia. Tarkoituksena on tarjota taidetyöpajoja kaikille ikäryhmille lapsista ikääntyneisiin, työpajoja tarjotaan kuntalaisille tasapuolisesti kolmen kunnan alueella. Työskentelyn on tarkoitus kehittyä ja laajentua toimintajakson aikana sekä kehittää uutta ja uusiutuvaa, erilaista ja innostavaa taiteellista toimintaa kuntiin.

Kuntataiteilijoiden Facebook -sivustolta löytyy informaatiota toiminnasta.

https://www.facebook.com/kuntataiteilijat

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok