FI | EN

poster hullu talo autumn 1 rsz

Toinilan syysnäyttely 2019 jatkaa HULLU TALO -näyttelyiden sarjaa. Teema ja nimi saivat alkunsa Keski-Italian toistuvista maanjäristyksistä. Näyttelyn nimi viittaa taloihin, jotka järkkyvät perustuksiltaan maanjäristyksen voimasta. Samoin käy joskus ihmiselle nykyelämän kiivaassa puristuksessa. Hulluuteen kytkeytyykin monia merkityksiä: suomalaisissa kylissä on tunnettu ainakin yksi kylähullu, hulluus yhdistetään myös luovuuteen ja alitajunnan toimintaan. Mutta onko hulluus vain pahasta? Näyttelyn nimi antaa osallistuville taiteilijoille paljon mahdollisuuksia linkittää omat teoksensa näyttelyn teemaan. Syksyllä Hullussa talossa on esillä ääni- ja videotaidetta, maalauksia ja installaatioita.Toinilan syysnäyttely 2019 jatkaa HULLU TALO -näyttelyiden sarjaa. Teema ja nimi saivat alkunsa Keski-Italian toistuvista maanjäristyksistä. Näyttelyn nimi viittaa taloihin, jotka järkkyvät perustuksiltaan maanjäristyksen voimasta. Samoin käy joskus ihmiselle nykyelämän kiivaassa puristuksessa. Hulluuteen kytkeytyykin monia merkityksiä: suomalaisissa kylissä on tunnettu ainakin yksi kylähullu, hulluus yhdistetään myös luovuuteen ja alitajunnan toimintaan. Mutta onko hulluus vain pahasta?

Näyttelyn nimi antaa osallistuville taiteilijoille paljon mahdollisuuksia linkittää omat teoksensa näyttelyn teemaan. Syksyllä Hullussa talossa on esillä ääni- ja videotaidetta, maalauksia ja installaatioita.

Taiteilijapari Johanna Juvosen ja Biagio Rosan kuratoiman näyttelyn taiteilijat: Leena Häkkinen, Viktoria Ikonen, Johanna Juvonen & Biagio Rosa, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Suvi Mononen, Minja Revonkorpi.

Asumaton, tyhjillään oleva puurakennus tarjoaa persoonalliset puitteet näyttelylle. Se asettuu vuoropuheluun teosten kanssa ja ne tulevat osaksi Toinilan taloa. Toinilan rakennus ja sen nykyinen käyttötarkoitus on toiminut myös osaltaan inspiraationa teemalle, onhan Toinila jo itsessään vähän hullu talo!

HULLU TALO -näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 31.8. klo 14, tervetuloa! Avajaisissa esiintyy Dinosaurusten pelastajat "Dinosaurusten pelastajat -duo liikkuu nykyfolkin ja popin välimaastossa hakien vaikutteita suomalaisesta luonnosta, tunteiden kerroksista ja elävästä elämästä. Duo tekee musiikkia syvältä ammentaen, mutta ryppyotsaisuutta välttäen." Jane Veera Paakkolanvaara - laulu, piano, Olli Penttinen - kitara, laulu

Näyttelyä tukee Petäjäveden kunta.

Lisätietoja: Johanna Juvonen & Biagio Rosa 045 12 66 171 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok