YLÄ-KINTAUDEN  KYLÄSUUNNITELMA 2011

Ylä-Kintaus on Petäjäveden pohjoisin kylä ja sijaitsee Kintaus-Uurainen -tien varressa rajoittuen idässä Jyväkylän kaupunkiin. Ylä Kintaus tarjoaa asukkailleen kauniin maalaismaiseman ja puhtaan luonnon järvineen, peltoineen ja metsineen. Kylältä on matkaa Jyväskylään n. 30 km, Petäjäveden kirkonkylälle 20km ja Uuraisille n. 20km.
Ylä-Kintaudella on asukkaita n. 300 ja lomakaudella väkimäärä jopa kaksinkertaistuu. Viime vuosina asukasmäärä on lähtenyt kasvuun erityisesti lapsiperheiden muuton ansiosta.
Kyläkoulu ja sen yhteydessä toimiva esikoulu on kylän tärkein palvelu. Maamiesseuran talo on hiljattain remontoitu kylätaloksi.
Pääasiallinen yhdistystoimija: Ylä-Kintauden kyläyhdistys ry
Muita yhdistyksiä: Ylä-Kintauden Metsästysseurue ry, Raittiusyhdistys Heräte ry, Ylä-Kintauden kalamiesseura ry


LÄHIAJAN TAVOITTEET JA TOIMENPITEET

Kyläkoulun säilyttäminen
Kyläkoulu on kylän toiminnan keskus, tarjoaa vaihtoehdon yhteisölliseen lähiopetukseen ja on tärkeä osa kylän identiteettiä.  Koulun säilyminen edellyttää kylän markkinoimista asuinpaikkana ja rakennuspaikkojen riittävää tarjontaa sekä kylän viihtyisyyden kehittämistä kyläläisten ja kunnan yhteistyönä.

Kintaus-Ylä-Kintaus-tien parantaminen ja kestopäällystäminen ja muun tieverkon kunnon ja hoidon parantaminen
Kintaus-Ylä-Kintaus-tie on tärkeä läpikulkutie, kaikkien kyläläisten keskeinen kulkuväylä ja Keski-Suomen vilkkaimpia sorateitä. Muu tieverkko on kyläläisten ja yleisen liikenteen käytössä.

Harrastusmahdollisuuksia kehittäminen
Kyläläisten viihtyvyyden parantamiseksi ja kylän houkuttavuuden parantamiseksi kaivataan lisää harrastusmahdollisuuksia. Liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien lisäämiseksi kehitetään kylätaloa ja lisätään yhteistyötä kunnan kanssa.  Uima- ja venepaikat pidetään kunnossa ja järvi näkyvissä.

Kylän aktiivisuuden ylläpitäminen, sisäisen viestinnän tehostaminen ja ulkoisesta tiedottamisesta huolehtiminen kylän yhteisöllisyyden ja tunnettavuuden säilyttämiseksi ja kehittämiseksi

Lisää kommentti

Turvakoodi
Päivitä

Pikalinkit

Ylä-Kintaus


Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen