Ylä-Kintauden kyläyhdistys ry

Ylä-Kintauden kylätoimikunta perustettiin ensimmäisessä kyläkokouksessa 28.2.1980. Kylätoimikunnan toimenkuvaan kuului olla toimeenpanevana voimana kylällä, toimia kyläläisten äänitorvena kuntaan päin, pyrkiä pitämään peruspalvelut kylällä sekä hankkia uusia asukkaita kylälle. Näihin samoihin tavoitteisiin pyrkii myös vuonna 2001 (8.2.2001) perustettu Ylä-Kintauden kyläyhdistys ry.

Tänä päivänä kyläyhdistyksen jäsenmäärä on n. 90. Yhdistyksen väki talkoilee ahkerasti mm. konenäyttelyissä, ralleissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa.  Talkoovoimin on kunnostettu kylätalo, jonka pihaan on myös rakennettu grillikota. Viimeisimpänä talkoolaiset ovat rakentaneet laavun Sallistensuon lintutornin läheisyyteen.

Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia mm. perinteisen laskiaistempauksen, tansseja kylätalolla, uimahalliretkiä yms.

Kylätaloa vuokrataan erilaisten perhejuhlien viettoon. Talvella talolla toimii kansalaisopiston jumppa ja kahvakuula.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja on Juhani Rosala ja muut hallituksen jäsenet Leena Kivelä, Petri Jokinen, Riitta Peltonen, Pirta Mattila, Lasse Mäkinen ja Mikko Kemppainen.

Yhteystiedot:

Ylä-Kintauden kyläyhdistys ry

Ylä-Kintaudentie 723, 41925 Ylä-Kintaus

0400-848643

Ylä-Kintauden metsästysseurue ry

Ylä-Kintauden metsästysseurue ry perustettiin v. 1985 (5.11.1985). Seurueeseen kuuluu n. 30 varsinaista- ja kannattajajäsentä. Seurue harjoittaa pienriistan- ja hirvenmetsästystä. Jäsenistön käytössä on metsästysmaja Ylä-Kintaudella.

Yhteystiedot:

Ylä-Kintauden metsästysseurue ry

Puheenjohtaja Mika Tenhunen

Notkolankuja 3, 41925 Ylä-Kintaus

0400-822638

Raittiusyhdistys Heräte ry

Raittiusyhdistys Heräte on perustettu v. 1925 (26.8.1925) ja jäseniä sillä on n. 30. Heräte toimii tiiviissä yhteistyössä mm. Ylä-Kintauden kyläyhdistyksen ja Keski-Suomen Raittiuspiirin kanssa. Kevään ja kesän kuntoviikot sekä talven hiihtoviikot liikuttavat kylän väkeä aktiivisesti. Raittiuspiirin kesäretkillä tutustutaan lähikuntiin.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Leena Kivelä

Ylä-Kintaudentie 819, 41925 Ylä-Kintaus

040-5236956

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ylä-Kintausjärven kalamiesseura ry

Kalamiesseura on perustettu 25.3.1989. Seuran toimialueena on Ylä-Kintausjärvi. Seuran toimintaperiaatteita ovat mm. kyläläisten ja kesämökkiläisten kalastusmahdollisuuksien turvaaminen, kalaston hoito, vedenlaadun seuranta sekä ennaltaehkäisevä työ happamoitumisen ja rehevöitymisen estämiseksi.

Lisätietoa löytyy : https://ylakintausjkms.yhdistysavain.fi

 

Lähetysompeluseura

Lähetysompeluseura on toiminut vuosikymmeniä n. 1920-luvulta lähtien. Ompeluseura kokoontuu vielä tänäkin päivänä säännöllisesti kyläläisten kodeissa. Seuroissa tehdään käsitöitä ja kahvitellaan hengellistä sanomaa ja virsiä unohtamatta. Joulun alla lähetysompeluseura järjestää Ylämäen koululla joulumyyjäiset, jossa huutokaupataan mm. leipomuksia ja käsitöitä. Huutokaupasta saatu tulo luovutetaan lähetystyöhön.

Pikalinkit

Ylä-Kintaus


Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen